31 mars 2009

En lång dag

Ibland skulle man bara vilja koppla bort vardagen för en stund. Det har varit så gnälligt idag att jag blir alldeles trött i huvudet och knappt vet vad jag ska göra härnäst. Men man får vara glad för det lilla en dag som denna, han har ju fyllt blöjan upp till bredden ;) Händer ju bara en gång i veckan nu för tiden. Så idag har vi tvättat både byxor, strumpor och body...

I eftermiddag har vi gått en runda på stan. Vi satt sedan och väntade på Tommy inne på en bänk på Wachtmeister och då stannar gärna de gamla till. Det var minst fyra tanter och två gubbar som stannade och tittade på honom och kallade honom både för solstråle och gullunge :) Jag förstår dem för så fort någon tittar på honom så ler han som en sol. Han är ett sådant charmtroll den lille mannen.

Jacob är inne i en riktigt upptäckarperiod just nu. Allt är intressant! Det kan vara mammas mun, hennes mönster på tröjan, barnvagnen, blomman, fjärrkontrollen, mobilen, tangentbordet, glas, porslin och alla små detaljer... Det gäller hålla koll på hans små armar nu.
Här jagar han mammas mobil...


Efter ett varv på stan blev det fika på 1344. För Jacobs del blev det en flaska välling och för min del en varm choklad och en skumraket i väntan på Tommy.



Jacob har börjat gilla frukt igen. Banan har jag inte testat, men päron och liknande slinker ner efter att mamma lurat i honom det tillsammans med gröt :)
Här testar han apelsin för första gången. Jag trodde han skulle rynka på pannan, men icke sa nicke... Riktigt gott till och med.

30 mars 2009

Ny vecka

Tiden går snabbt som vanligt. Nu är det måndag igen. Har vi tur kanske Jacobs morfar tittar förbi på Hotell Holmgatan idag. Det erbjuds nybäddad säng, bra sällskap och hotellfrukost *skratt* Han sa att han skulle höra av sig under dagen, men det vet vi ju hur det är med det. Män!! ;)

I morgon skulle vi försöka hälsa på dagiset Tant Grön, men det är ju omöjligt att få tag på dem så vi får väl se hur det blir med det. På onsdag satsar vi på Pingstkyrkan och lite sång och musik. Himla kul både för mamma och Jacob. Sedan blir det 6 månaders kontroll på bvc på torsdag. Det ska vägas, mätas och klämmas på kulorna hahaha. Ja men de gör ju sånt. De kollar så de kan allt de typ ska kunna vid 6 månaders ålder och sedan kollar de kroppen och så att kulorna fortfarande ligger i påsen :D
För övrigt blir det nog en ganska lugn vecka. Hade hoppats på att träffa någon från föräldragruppen också, men en del är sjuka nu. Tur vi inte är känsliga för bakterier utan håller oss friska :)



Jacob hälsar och säger att han är pigg och glad som vanligt. Sista dagarna har han börjat somna själv. Vet inte än om det är en slump eller om han faktiskt lärt sig efter många om och men. Just nu vill han inte somna iaf. Gnäller i sängen :S
Visar en bild på knasbollen. Han har störtsköna poser när han sover, men en del kommer även i vaket tillstånd :)

28 mars 2009

Heja Sverige



Idag har vi laddat inför Sverigematchen. Jacob har haft sin supersnygga sverigetröja på sig och pappa lika så. Visst är han söt den lille mannen!? :)
Macke och Emma har varit här och avnjutit en kanongod middag som mannen i huset hade knåpat ihop. Högsta betyg till den grillmarinerade kycklingen!
Sedan blev det fotboll och Sverige tog en poäng borta mot Portugal.
Nu väntar sängen. Godnatt!

27 mars 2009

Lik pappa?

Den har softa stilen måste Jacob ha snappat upp efter sin pappa. Jag ser väldiga likheter..

Idag är det fredag och det ska vi fira med några onyttigt goda våfflor.

25 mars 2009

Nytt på Jacob

Tranägg


Enligt den smålänska traditionen flyger tranorna över stan natten före jungfru maries benådelsedag (idag med andra ord). De barn som ritat teckningar på tranor ska sätta upp dem i fönstret så att tranan hittar dit och kan landa på taket och släppa ägget i de utsatta skorna utanför dörren. Eftersom Jacob varken kan rita eller äger några skor trodde vi inte han skulle hitta hit, men det gjorde han!!
Jacob är nu superglad :)

Underbart väder

Vid nio i morse rullade vi ut vagnen i det kalla men underbart soliga vädret. Det var vindstilla och tyst, endast fåglarna hördes kvittra och solen värmde kinderna. Underbart!
I morse var vi och sjöng i pingstkyrkan. Det är faktiskt riktigt roligt. Jag inbillar mig att även Jacob tycker det. Han gör såna framsteg hela tiden. Han intresserar sig för instrumenten och de andra barnen samtidigt som han tycker det är kul med sångerna och ramsorna.
I eftermiddag har vi varit ute hela tiden. Det blev lunch på stan och en promenad på Långö. Just nu sover Jacob i vagnen under snuttefilten.
Tommy är hemma och laddar inför löptestet ikväll. Klarar han inte det blir det träning och omtest innan domarkarriären tar fart..

24 mars 2009

Besök på dagis

I dag har vi haft äran att ha Tommy hemma större delen av dagen. Vi har gett oss in i dagisjungeln på allvar nu. Vi har varit på besök hos Kajutan och Blå Port i middags. Fick en ganska bra bild av båda ställena. På Blå Port hälsade vi på både på den vanliga avdelningen och på Ur & Skur. Verkade vara trevlig personal och massa kul för barnen.
I början på nästa vecka ska vi besöka Tant Grön sen blir det till att ställa honom i kö på onsdag.

Det cirkulerar en del tankar och frågor i huvudet, men vad är det egentligen man behöver tänka på och ta hänsyn i valet av dagis? Någon som vill bidra med några erfarenheter och/eller tankeställare!?

23 mars 2009

Snart nannedags

Tiden springer...

Nu har jag varit hemma från jobbet i ett halvår!! Vart tog tiden vägen? Det känns mer som en månad eller två, men trots det känns Jacobs födelse ganska avlägsen. Idag blir han 6 månader den lille krabaten.
Snart dags att ställa honom i kö till dagis. Vi ska försöka hälsa på några ställen här på Pantarholmen i veckan.



I morse var man uppe med tuppen. Det var ju dags för babysim... Jag masade mig ur sängen vid 06:30, hämtade Jacob, bytte blöja, tog på kläder och gav honom mat. Där emellan gäspade jag väl ett tiotal gånger. När vi var färdiga med alla morgonbestyr pep det till i mobilen och ett litet försynt meddelande om att babysimmet var inställt slog ned som en bomb. Neeeeeeej, inte nu... Kunde du inte skickat för en halvtimme sedan!! Då hade jag ju fortfarande legat under täcket *djup suck* Vi var ju så laddade och så redo. Vi såg fram emot badet och ville se vad killen kunde göra idag.
Jaja, sånt är livet. Är väl mer synd om Mia (ledaren) som ligger magsjuk.

Till lunch får vi fint besök idag. Jacob och jag har gjort en smarrig lasagne som vi tänkte bjuda morfar Marcus på idag. Han är på kundbesök i krokarna och tänkte komma förbi och säga hej. Det tycker vi om :)

20 mars 2009

Vatten över allt!

Hehe kvällbadet blev lite annorlunda än det brukade. Benen sprallade och det stänkte vatten över allt. Det var en hel sjö på golvet och jag var helt våt. Ja, lille Jacob har blivit en fisk även hemma :) Härligt att se denna lilla plutt...
Från att inte röra en fena och med osäkerhet i blicken till glädje och frihetskänsla. På bara en vecka har han vänt både på babysimmet och hemma i lilla badkaret. Nu ser han lycklig ut och sprallar som värsta firren!

Fredagsmys



Idag har det varit mysdag på stan. Tommy överraskade med en semesterdag så Jacob har fått sin hoppgunga uppsatt och jag har fått en mysig dag på stan. Det blev en supergod kycklingsallad och en go "kauga" på 1344.

Jacob har dessutom fått en ny mössa inför sommaren. Skulle haft ett par solbrillor till den :P Så cool och så söt!

19 mars 2009

Zzz Zzz Zzz

Lilleman han sover och sover och sover... Han höll sig vaken till nästan 22 igår. Han pratade för fullt och berättade långa historier för Tina. I morse var han uppe tidigt som vanligt, men sedan somnade han 10:20. Nu är klockan 12:41 och han sover fortfarande *hahaha* Så här länge har han inte sovit i sträck dagtid på ett par månader. Han sover över mattiderna och allt. Han har fortfarande pyjamas på *gullunge* :D

18 mars 2009

Nattarbete

Idag är vi uthyrda som montörer till familjen Östman. Mycket effektiv arbetskraft!! :)

Härligt vårväder

Vår tuffing är väl störtskön i dessa brillor!! :) Han har testat vårkollektionen på H&M idag och införskaffat sig några somriga
t-shirts. Dock inga solglasögon. Jag och Charlotte har roat våra grabbar på stan idag och själva har vi tryckt i oss en god äpplekaka med vaniljsås. Ja man får ju unna sig lite godsaker i det underbara vårvädret ;)
Igår var vi på bvc och träffade föräldragruppen o fick info om trafiksakerhet. Så nu vet man definitivt varför det är viktigt för barn att sitta bakåtvända tills de är 4 år. Skrämmande fakta det finns om trafikolyckor.
Vi passade på att väga och mäta också. 71 cm och 8060 gram. Ynka 150 gram mer än för 3 veckor sedan. Kanske berodde på att han precis fyllt blöjan o var hungrig haha. Ny vägning den 2a april då det är 6 månaders kontroll hos doktorn.
Nu sitter vi i bilen på väg hem till familjen Östman som bor mitt ute i ingenstans. Tommy ska hjälpa till att skruva ihop lite möbler och jag och Jacob planerar att kolla så han sköter sig *blink*

16 mars 2009

Underbar känsla

När man känner långt nere i magen hur det bubblar av glädje och man känner hur fjärilarna busar runt, då är det underbart! Jag är så stolt över vår son :D
Nu på morgonen har vi varit iväg och simmat. Idag var första dagen på steg två på babysimmet. Jacob vaknade vid halv sju i morse och sov sedan ingenting innan babysimmet klockan tio. Han började bli gnällig redan innan vi åkte hemifrån så jag trodde det skulle bli ett ansträngt pass idag, men icke sa nicke...
Han var hur duktig som helst och visade enorma framsteg. Idag fick han testa på att hålla i kanten, undersöka den flytande mattan och att simma med små runda frigolitringar på armarna. Jag skulle kunna betala vad som helst för att få se detta leende och denna lycka igen över att få ha ringarna på sig och flyta omkring i basängen. Han sprallade med benen och såg jättestolt ut.
Då ska man veta att vi gått på babysim i två månader utan att han rört en fena och utan ett enda leende. Det har varit överväldigande och lite otäckt för vår försiktiga kille, men redan förra gången visade han intresse för vattnet. Jag hällde vatten framför honom med en liten vattenkanna och då sträckte han sig efter strålarna och ville ta dem. Idag när Mia som leder passet gjorde samma sak inför allihopa innan vi slutade så sprallade han med benen och flaxade med armarna. Jag har aldrig sett honom sådan innan. Sååå himla underbart!! Jag älskar denna lille man...

15 mars 2009

När man minst anar det...

...blir man både förvånad och överväldigad på samma gång :)
När vi kom hem från Skåne tidigare idag så fick jag en chock när jag tände lampan i sovrummet. Den gamla sängen var borta och mitt på golvet stod sängen vi pratat om ett bra tag. Inte bara det...den var köpt, hittransporterad, gamla sängen nedmonterad och hämtad, nya sängen uppackad, monterad (utan överblivna skruvar *blink*) och bäddad!! Och som om inte det var nog, dessutom var all plast och kartong på återvinningscentralen. Jag är fortfarande tagen av det som hänt hahaha. Han är ju så underbar min sambo. Puss på dig!!!




14 mars 2009

Kalas idag!

Idag ska mormor Marianne firas så det vankas god mat och smarrig tårta ikväll :)
Igår var vi i Ystad och köpte lite nya kläder och hade det mysigt. Tommy kom ner till Skåneland efter några dryga timmar på tåget. Inte hans favoritsysselsättning precis, men på stationen i Malmö väntade en kall öl så jag antar att det inte gick någon nöd på honom *ler* Speciellt inte när jägern stod och väntade i Skurup. Kall och god...

12 mars 2009

Home sweet home

Idag har jag och Jacob tagit oss till sydligare breddgrader. I morse strax efter 9 så pressade vi 22 mil i vår smurfbil med lite najs musik i högtalarna. Första anhalt i Skåneland blev Svedala där vi hälsade på Jessica och lilla Linnea. Supersöt och pytteliten *ler* Känns länge sedan Jacob var så liten. Han börjar bli mer och mer pojke och mindre och mindre bebis.
Efter några timmar där och underbart goda frallor så körde vi hem till Jacobs mormor och morfar. Lyckan var som gjord på mormors födelsedag. Vi hade inte behövt ha någon present med oss :)
Efter tårta och lite bus så har nu lillkillen knoppat in...

11 mars 2009

Babyrytmik

Idag blev det äntligen av. Klockan nio i morse begav oss ut i morgonkylan. Jacob åker numera sittvagn :) Liggvagnen började bli lite trång plus att Jacob gärna vill se lite mer än bara insidan på suffletten så igår blev det vagnbyte.

Babysången eller babyrytmik som det också kallas var bättre än jag trodde. I med att det är Pingstkyrkan som håller i det så skulle man ju kunna tänka sig att det är lite stelt och "religiöst" mellan raderna *skratt* Nej men man har ju förutfattade meningar om hur saker och ting är ibland. Ska jag vara ärlig så såg jag nog ingenting som liknade en kyrka när vi var där.
Det var 16 barn som dök upp idag så vi blev indelade i två grupper. Vi sjöng i ett litet rum som var målat med varma glada färger och med stora djur och regnbågar på väggarna. Gulligt! Det sjöngs och spelades och barnen hölls aktiva. De fick lyssna till olika instrument och höra både sånger och ramsor. Både jag och Jacob tyckte det var väldigt mysigt och trevligt. Sångstunden avslutades med en god fika och lite småprat. Vi träffade på en del "kändisar" där och deras barn. Kul! Kan nog tänkas bli fler sångstunder famöver...

Just nu sover Jacob. När han vaknar blir det ett varmt bad och sedan kommer Ulrika på besök. Jacob har varit på 3G och köpt goda muffins till fikat :D

10 mars 2009

Intensiv start på veckan

Fart och fläng på folket på Holmgatan nu för tiden :) Jag hade planerat att ta det ganska lugnt de här dagarna, men det blev ändrade planer. Igår var det babysim och fika med några tjejer från föräldragruppen. Idag började dagen TIDIGT *phu* Lilleman får för sig att han är morgonmänniska. Det får vi ändra på...
Vid lunch tog vi bilen och stack iväg till Lyckeby. Uträttade några ärenden där och träffade sedan Charlotte och Jonathan för en promenad till babyproffsen. Vi fick fixat barnvagnen som har skramlat ett bra tag nu och kikat på lite kul saker. Efter att ha blivit av med lite pengar där så körde vi hem till Charlotte och Daniel och fikade lite. Det var full rulle på Jonathan direkt som sprang omkring i sin gåstol. Jacob fick testa hans hoppgunga vilket var väldigt uppskattat!!


Den var väldigt rolig, men lite svår. Inte lätt att ha full koll på benen. Sån tur att vi köpt en egen sådan tyckte Jacob :) Han kommer definitivt vilja hoppa igen. Det är bara kroken i taket som ska upp. Blir väl i nästa vecka...
Efter massa bus och fika så fick vi återhämta oss i soffan tyckte Jacob.



Vilken sötnos!
I morgon ska vi iväg på babyrytmik om det passar med Jacobs förmiddagslur. Sen blir det nog (än så länge iaf) lugnt. Dags att packa väskan ju för på torsdag åker jag och lilleman till Skåneland för att hälsa på snart 2 månader gamla Linnea. Efter det blir det hem till Jacobs mormor och morfar som har abstinens efter att inte ha träffat honom sedan i början på februari. Tant mormor fyller ju år också ;)

Dags för något att äta. Avslutar med en bild på kompisarna Jacob och Jonathan.

08 mars 2009

Takida - The Dread



Måste ge lite credit till Takidas senaste skiva igen!! Den är så grymt bra...
Många skivor har bara ett par riktigt bra låtar, men Takidas "Bury the Lies" har många. Definitivt värd pengarna om man vill köpa den.
För 4-5 år sedan började jag lyssna på Takida...långt innan många ens visste vem de var. Det var ju egentligen först när de släppte Curly Sue som de verkligen slog igenom ordentligt i hela landet. Hur många kände till Takida innan dess?
De har släppt många bra låtar innan Curly Sue. Mina gamla favoriter är A point of view, Killed by train, Jaded, Leave me alone mfl...

Nu är The Dread min favorit, men vem kan motstå Curly Sue eller Handlake Village? ;)
Stör mig fortfarande att jag inte kunde gå och se dem när de var här i stan för ett par år sedan. Kommer de igen så hojta till :D

http://www.takidamusic.com/

06 mars 2009

Kvällen räddad av älsklingen

Fredag!

Var tog resten av veckan vägen? Måndag till torsdag hinner jag knappt med nu för tiden... Varje gång jag funderar på vilken dag det är så är det fredag. Den här veckan känner jag bara för att bli uppassad. Jag skulle kunna tänka mig ett varmt bad med massa skum, en kall cider till det, en timme eller två då Tommy eller någon professionell knådar alla mina ömmande ryggmuskler, en härlig middag som tillfredställer mitt lukt- och smaksinne maximalt, en fängslande film och en stor onyttig efterrätt :D

Synd bara att vi inte har något badkar, jag inte kan dricka, Tommy tycker det är min tur att massera honom, ingen av oss kommer ha ork att laga någon god middag och det inte har kommit ut någon bra film...

Helgen kommer annars vara fullspäckad som vanligt. I morgonbitti ska vi ut på vischan och hälsa på de nya bönderna KJ och Jenny. Japp, mitt ute i ingenstans... Vallby tror jag det heter ;)
Sedan blir det stan för min del och domartröjan på för Tommys del. Söndag hoppas jag vi kan hinna med att tvätta och städa lite. Brukar alltid komma tusen grejor emellan. Skulle vilja hänga upp Jacobs hoppgunga också, men saknar borrmaskin. Någon som kan ordna mitt problem? En fet krok ska upp i ett dörrhål... Ingen betong så det ska inte vara några problem. Kroken kan jag ordna ;)

05 mars 2009

Jag röstar Nej

Och så var det det här med Viktorias bröllop... Jag håller faktiskt med gänget som har startat kampanjen "vägra betala Viktorias bröllop". Seriöst liksom, varför i hela fridens namn skulle jag som fattig svensson betala någon annans bröllop när jag knappt har råd med ett eget? Ska inte våra skattepengar gå till vettigare saker så som skola och sjukvård? Har vi inget att säga till om alls längre? Först måste regeringen godkänna att Viktoria får gifta sig med Daniel (väldigt tramsigt i min värld), sedan vill de åter igen ta från de fattiga och ge till de rika.
Bara för att man tillhör kungafamiljen kan man väl inte få vad som helst!? De får ju redan sjukt mycket pengar varje år. Täcker inte dessa pengar ett bröllop? Det är ju inte så att det går någon nöd på dem så de borde ju kunna bekosta sitt eget bröllop. Kolla bara vad ringen kostade... Den hade man fått jobba länge för :P
Ett alternativ är att de får bjuda in alla skattebetalare till bröllopet om de ska ha nåt av oss *hahaha*
Skämt och sido, men har det inte spårat ur lite grand!? På frågan om vi ska bekosta bröllopet svarar jag Nej!
Vad tycker ni?

04 mars 2009

Vår och långa promenader

Vilket underbart väder det varit idag. Sol, klarblå himmel och massa fågelkvitter. Nästan så man börjar hoppas på vår..
I morse hade jag och Jacob planerat att gå till Pingstkyrkans babyrytmik. Det är en lite dum tid klockan halv tio, men vi skulle försöka tajma in Jacobs sovtid. Då han inte vaknade förrän 07:20 var det kanon. Jag drog ut på ätandet och han somnade om, problemet var bara att jag också somnade. 09:20 vaknade vi igen. Jag vet inte om jag var mest irriterad över att jag kom att missa sjungandet med bebisarna eller om jag var mest förvånad över att Jacob sovit så länge!!
Jaja jag fick störa mig på klockan ett tag och började planera för en tur i solen istället.
När jag pratar med en från föräldragruppen berättar hon att musikstunden varit inställd idag. Hon hade fått reda på det precis när hon skulle åka. Sån tur att jag inte hann iväg. Då hade jag varit smått irriterad eftersom det är så börkigt att krångla sig iväg till halv tio. Dessutom hade jag försökt få med Diana och Adéla. Kunde blivit pannkaka av allt.

Den här veckan har det varit mycket motion på schemat. Idag blev det ytterligare en lång promenad på sådär ett par timmar. Sedan blev det en god lunch med Sara och Jacobs kompis Ebba. Jag gått så långa promenader sista veckan att mina ljumskar och benhinnor börjar protestera haha... Dåligt tränad kan man väl sammanfatta det :)

02 mars 2009

Tidig morgon med babysim

Idag har vi haft ytterligare en tidig måndagmorgon. 05:40 ringde klockan och då låg Jacob redan vaken i sin säng. Så efter en härlig morgonstund *blink* bar det av till varmbadhuset. Idag hade vi pappa med oss :)


Tanken var att börja om med "dykträningen" idag, men Jacob har nu bekräftat att detta inte är någonting för honom. Så vi har bestämt att hoppa över det tills vidare. Istället så tränar vi på alla grepp vi lärt oss och leker i vattnet.
Idag tog vi även beslutet att fortsätta gå på babysim. Nästa måndag skulle annars varit sista gången, men nu förlänger vi och går steg två, dvs ytterligare 8 gånger. Ska bli kul och jag tror det är bra för killen att bekanta sig mer med vattnet. För trots allt är nog vattnet fortfarande lite avskräckande.
I steg två blir det mer fokus på livräddning. De ska lära sig hålla fast i kanten, testa klädsim, hoppa i vattnet från sittande position på en flytande madrass mm. Det ser riktigt häftigt ut när man tittar på de som går steg två och tre. Dessa barn är iofs lite större. Såg någon som börjat gå idag.



Adéla har också valt att fortsätta med babysimmet vilket både jag och Jacob tycker är kul. Nu kan vi fortsätta att ses varje måndag :)
Undra om inte Jacob är på väg att vakna nu. Han har ju börjat sova efter babysimmet så vi är på G att komma på banan med sömnen igen. Härligt!