30 juni 2009

Otäckt!



När vi satt i parken idag tänkte jag att Jacob kunde få gå lite så han slapp sitta still så länge. Jag tog hans händer och då stapplar han genast iväg. När han kom fram till filtkanten tog det tvärstopp. Hans ben blir som pinnar, varenda muskel är spänd och han ser orolig ut. Gräs! Mycket otäckt! Jag satte försiktigt ut honom i gräset och där stod han sen som en förstelnad pinne. Han rörde inte en fena, men jag kunde höra hans önskningar till högre makter att ta honom därifrån :)
Jag satte honom på filten med endast fötterna i gräset och vad gör pojken då. Jo han lyfter upp benen så högt han kan och sen lyfter han armarna så som man själv gör ibland när man ska bada i havet och vattnet är kallt *ler* Stackars pojk!
Men men, efter att ha bekantat sig lite grand och testat att det inte var så farligt så stappla han omkring gladare än någonsin. Får se om vi kan komma över samma tröskel med sanden på stranden. Den är också lite farlig! :)

Det ska tilläggas att jag tog mycket bra bilder på detta som jag lyckades radera av misstag här hemma *grr* Gissa om jag är arg på mig själv :(

29 juni 2009

Hade glömt hur det kändes...

Jacob har åkt buss för första gången idag. Jag fick spel på allt smågnällande och bestämde mig för att åka till Lyckeby och titta på ett par sandaler till Jacob. Jag hade nästan glömt bort hur det var att åka buss med busschafförer som fått körkortet i julklapp. Pumpkörning är väl inte att rekommendera, än mindre att sätta plattan i botten för att i nästa sekund tvärbromsa inför en sväng eller en hållplats. Han skulle definitivt kuggat på den delen som man kallar "planera din körning". Inte ens handbromsen på vagnen höll för hans smått galna körning. Men visst, det var väl kul att få uppleva det igen... *ironisk*

Det blev mer gnäll och ännu mer gnäll och ja...ännu mer gnäll! Suck! Det slutade med att jag bestämde mig för att gå hem från Lyckeby istället för att vänta på att Tommy skulle hämta upp oss. Lite friskisvarning där för en stund :)
Trots allt gnällande fick Jacob nya leksaker idag. Han är ju så glad för allt som låter så han fick en for av maraccas. Mycket uppskattat! Han blir som galen när han går igång. Han tar i med hela kroppen och varenda muskel i ansiktet :)



När jag var i Lyckeby gjorde jag ett sista försök att få min skrivare att skriva ut foton. Jag köpte helt enkelt nya papper. Har väl aldrig orkat sätta mig in i det tidigare, men nu efter två år...eller ja det kanske gått ännu längre tid...så har jag äntligen lyckats. Det är nu rätt vikt på papprena och rätt inställningar på skrivaren. Kan faktiskt ärligt säga att den skriver ut riktigt bra bilder. Synd bara att man inte kan använda lite tjockare och finare papper.

Ja det var väl allt för idag. I morgon blir det kanske stranden om Jacob är mer i balans, annars stan och sedan ett bad i badbaljan här hemma... Sen på kvällen blir det födelsedagskalas och det har ryktats om grillkväll *gott* Ser fram emot det!

Mindre önskad morgonaktivitet

I morse var det som sagt inget vatten i kranarna i hela Karlskrona. Hur kul är det på en skala när man vaknar klockan sju av en pojk som är vrålhungrig, man själv är kissignödig och det bara finns luft i kranarna. Japp, det var bara för Tommy att roa Jacob på bästa sätt medan jag fick gå och hämta vatten. Det jag inte visste var att många var morgonpigga och det var lååååång kö till vattentanken. Efter 45min kom jag fram och hade det inte varit för Jacob hade jag aldrig köat så länge för så sunkigt vatten. Så det var bara att glädja sig åt att det faktiskt var fint väder och att kön var dubbelt så lång när jag gick jämfört med när jag kom.
Det bar hem igen och så på med kastrullen så vi fick kokt vattnet till Jacob. Vet inte vad det var för avloppsvatten i den där behållaren *hahaha*
Vid den här tiden hade Willys öppnat. 08:10, dvs tio minuter efter öppnandet så var det vanliga vattnet slut. Tur man är pigg på morgonen :) Nu skiter jag i hur lång tid det tar att hitta läckan som tömt vattentornen för nu har jag riktigt gott vatten hemma till både oss och Jacob :)

28 juni 2009

Strand vs städ

Ibland är söndagarna sjukt köriga. Varför sparar man alltid disk, städ, tvätt och ja, allt det där tråkiga till söndagen. Idag var nog bästa sommardagen hittills. Hur varmt som helst, ingen storm som det varit senaste dagarna och strålande sol. Underbart!
Jag och Jacob gjorde en deal med Tommy idag. Vi drog till beachen och han städade :) Mycket bra förhandligt *ler*
Han mötte upp senare på eftermiddagen, men vi fick bege oss hemåt ganska strax därefter då vi hade tvättstugan. Vi drömde väl lite när vi trodde vi skulle hinna med tvättstugan, veckans middagar till Jacob, tvätta bilen, diska och laga middag efter att vi kom hem. Det sket sig så när som på biltvätten och jag har aldrig varit så slut som just nu. Tror jag pratar för oss alla tre. Jacob har varit gnällig tidigare ikväll och Tommy är inte van hemmaarbetare så det slutar med stånk och stöd och ryggläge i soffan *blink* Men han har varit duktig idag. Stor stjärna till mannen i huset.
Lägger upp några bilder från dagen..

P6280180P6280183 P6280187 P6280192P6280198P6280203 P6280207P6280209

27 juni 2009

Lördag

Sommaren håller i sig och idag testade vi nya uteserveringen vid vattenborgen. Vet faktiskt inte vad det nya museet heter, men ni vet var jag menar. Det är ju ett grymt läge de skaffat sig och en skön känsla med utebar och grill. Vi testade supergoda kycklingspett för 79 spänn. Kändes helt okej :)

Tommy har precis åkt hemifrån för att spendera tid med sina domarkollegor. De skulle tydligen ha fest ikväll, men även spela fotboll, bada i sjön och basta (!?) Resten av tiden blir det väl öl och åter öl.
Här hemma så sover Jacob. Han har gjort om sin vagnapa till sovapa :) Det verkar ju funka det med...


26 juni 2009

Bortblåst strandväder



I förmiddags var jag och Jacob en sväng på Långö eftersom det är så underbart väder. Dessvärre har blåsten inte lagt sig än och där blåste nog mest i hela stan. Så efter 1-1,5 timme begav vi oss hemåt. Det blev filt på Jacob längs vattnet och jag tror hans solhatt blåste av 4 gånger. Tur man har snabb reaktionstid. Funderar på om det inte är skönare i stan. Glassiären har ju alltid öppet :)

25 juni 2009

Emma fixade grillkväll



När grabbarna slutade jobba var grillen igång, solen gassade, melonen uppskuren, ölen kall, kycklingen marinerad och ja...servicen var på topp! Underbart god mat Emma!

Rea på Polarn

Köpte lite nya kläder till Jacob idag. Stod 50% rea så stora skyltar både i och utanför butiken. Problemet var väl bara att jag inte såg ett enda plagg som var nedsatt till halva priset. Det mesta var nedsatt med 30%. Lite fult att göra så egentligen. Det var mer än jag som reagerade så felaktig skyltning. Kunde ju stått upp till 50% så hade man inte reagerat.
Tror ni Tommy gillar tröjan med grisarna...hahaha...tveksamt va :D

24 juni 2009

Långö beach



Vilken underbar värme vi fått. Tur man planerat sin föräldraledighet till just det här året som det varit extremt många fina och varma dagar :D
Idag har jag och lilleman varit på stranden med några kompisar. Så underbart skönt att det inte går att beskriva, men det är väl tur det eftersom det finns andra perioder på dagen då livet inte är lika bra.

23 juni 2009

Konkurrens!

Hahaha måste göra ett tillägg till 9 månaders inlägget. Igår när vi var i Vämöparken så busade jag lite med Elmer. Ni anar inte vad Jacob kastade svarta blickar på honom och tillslut bara gallskrek rakt ut. Jag fattade aldrig varför han skrek. Man ser ju inte allt och förstår än mindre. Idag var vi hos Jennie och Isac. Isac skulle dricka och Jennie bad honom sätta sig i soffan. Han satte sig bredvid mig och lutade ryggen mot min sida. Jacob blev galen och skrek rakt ut och blängde gärnet. Tror han hamnat i en ny period som säger: MIN MAMMA OCH BARA MIN MAMMA :D

9 månader!

Idag är Jacob 9 månader! Tänk vad tiden går snabbt...
Vi har varit på bvc för att väga och mäta till hans "mitt första år"-bok. Vi kämpar tappert för att komma över 9 kg men vi misslyckades även denna månad. 8,8 kg får vi nöja oss med och 74 cm. I eftermiddag ska vi ut i solen och träffa Jacobs kompis Ebba. Har vi tur kanske det kan bli en glass till mamma *moohahaha*

22 juni 2009

Som barn på nytt!

P6220097 P6220098 P6220109 P6220111 P6220119 P6220138

När man får möjligheten att vara barn igen utan att någon tittar konstigt på en så måste man ju utnyttja läget. När åkte du rutschkana…eller som vi säger på skånska; kasebana…senast? Vågar du sätta dig och gunga på pandorna UTAN barn om du är sugen? Eller trycker du ner dig själv i gungorna och undrar varför de gjort dem så smala? Hahaha… Ja med barn får man leva ut på allvar :D

Sommar igen!

Äntligen försvann vinden och värmen kom tillbaka. Idag har vi haft en underbar sommardag. Jacob har tillbringat större delen av sin dag i Vämöparken tillsammans med kompisen Elmer. De har hälsat på djuren och fikat i gräset. Mysigt!

P6220087 P6220080 P6220078 P6220093

21 juni 2009

Teknikens under

Ibland fungerar inte tekniken som den ska. Har försökt lägga upp ett filmklipp på Jacob sedan igår och det går bara inte. Tröttsamt så nu ger jag upp. Istället har jag på mindre än några timmar sålt min mobil och köpt en ny. Kan ni tänka er att jag haft k810:an i 2 år och en månad!! :) Ovanligt för mig. Brukade byta en gång om året tidigare...
Nu blir det snart pizzabak!

18 juni 2009

Lövmarknad



Årets marknad har kommit till stan och det var mycket folk som vanligt. Det sägs att det passerar runt 80 000 människor på marknaden under en dag. Det är sjuuukt mycket människor. Vårt enda inköp blev tre liter jordgubbar :) Jacob tog hand om dessa när vi var på stan.
Just nu sitter Tommy och har det gott med flödande kall öl på Nivå, Jacob är nybadad och har somnat för natten, midsommartårtan är färdig (så långt som ska göras idag) och jag har just tryckt i mig en halv liter jordgubbar. Med det önskar vi alla en trevlig midsommar!

17 juni 2009

Efter sol kommer regn



Trygghetsrådet var på Telenor och informerade idag så jag har varit där och lyssnat lite medan farmor och farfar promenerat med Jacob. Det råder ju lite oro på alla arbetsplatser idag, men jag vet inte varför jag inte känner oro. Borde jag det? Min anställning ligger väl lika risigt till som alla andras, men ska man gå och oroa sig för det? Man kan ju inte påverka något ändå. Gör man ett bra jobb och presterar så bra man kan så får man ju hoppas det håller. Sen vet jag lika bra som alla andra att tiden man varit anställd spelar roll, men tja... Varför oroa sig och må dåligt av det när man kan njuta av nuet och hoppas på det bästa :)

Dagen började med strålande sol och sommarvärme, men framåt lunch kom molnen. Jag var hemma och gav Jacob mat och lät honom sova 1,5 timme!! (utropstecken för att han timmen tidigare sov 45min) Sedan bagav jag mig till stan för att träffa Charlotte och Jonathan. Jag tror vi hann 20 meter hemifrån innan regnet kom och jag var våt som en katt när vi kom till stan.

16 juni 2009

Borta bra men hemma bäst



Det blev en ny lång dag ute i friska luften. Den här lille mannen är van att både sova och äta utomhus :) Idag har vi träffat kompisarna Jonathan och Elmer. Jacob är inne i en väldigt känslig period. Han tål inte att någon bebis kommer för nära honom, tar på honom eller tittar på honom. Jag vet inte varför han är så tramsig, men det är väl en fas som han ska gå igenom helt enkelt. Antar att han känner sig i underläge eftersom de kryper och är lite mer påstridiga än stackars Jacob som inte kan förflytta sig på samma sätt. Tror han blir lite trängd.

När Tommy slutade jobba mötte vi upp honom tillsammans med Macke och Emma för en kall öl och god mat på O'learys. Jacob tyckte väl att det var sådär efter en lång dag på stan. Så vi begav oss hemåt och lyckan var som gjord. Alla leksaker var helt plötsligt helt underbara att återse och han pratade för fullt med dem.

15 juni 2009

Poliser ska jaga fildelare

Läste precis att polisen ska anställa 15 nya medarbetare som på heltid ska sitta och utreda fildelningsbrott. Hur skulle det vara om man istället anställde 15 nya poliser för att lösa alla våldtäkter, överfall och inbrott istället. Känns det inte som att man prioriterar lite fel?

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\06\15\341609&sectionid=undefined

När det gäller fildelning är det väl bättre att komma på ett nytt sätt att ta betalt för musik och film. Ett nytt sätt att dela filer på som alla gynnas av... Spotify är väl ett steg på vägen kan jag tycka.

De ska läras i tid!

Nu sköter Jacob både tvätten och städningen i lägenheten. Mycket bekvämt :)

P6140160 P6150171

Idag har Jacob fått ett efterlängtat bad. Vi ska ut och luncha med kompisen Ebba om någon timme så det gäller göra sig fin *hahaha*
Lilleman har börjat visa tendenser till att vilja förflytta sig nu, men det är svårt att avgöra om han kommer krypa eller hasa sig fram på rumpan. Han tränar på båda alternativen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14 juni 2009

Avancerad återvinning!?



Är det så här det ser ut när man tagit återvinningen på allvar? Hahaha... Känns som om något missförstått vad man lämnar på en återvinningscentral. Det var bara skalet kvar på bilen. Ingenting mer än ratt och säte på insidan. Inte ens några lampor eller någon instrumentpanel. Man kan undra hur den kom dit. Man tar ju inte den under armen precis.

Första gången i tvättstugan

Idag gav vi mamma sovmorgon, så jag fick följa med pappa ner till tvättstugan där han passade på att ta en bild på mig när jag satt i en av tvätthögarna.
Det var jättekul, fullt med nya saker jag aldrig sett innan.

13 juni 2009

Kalas hos Isac

Jacob & Adéla Isac blåser ljusen

Idag har Jacob varit på sitt första kalas. Det var Isac som fyllde 3 år. Han bjöd på god mat och tårta, men Jacob föredrog sin egen medhavda mat och sin fruktpuré :) Han fick träffa många barn och det var full rulle från början till slut. Isac blev glad för sina presenter och medan de större barnen busade som mest passade Jacob på att testa den röda fina bilen. Mycket spännande! Innan vi skulle hem gick alla barn på skattjakt och Jacob letade upp en fin godispåse till mamma :)

          P6130149 Jacobs första barnkalas

12 juni 2009

Helg!

4 
Plutten och jag har haft en mysig hemmadag idag. Han behövde vila upp sig lite :) Så idag har vi lekt och busat och sovit en massa, eller iaf Jacob. Sedan åkte badkaret fram och då blir han helt galen och ska ha det direkt. Som tack för att han fick bada skvätte han ner precis hela köket!
När pappa kom hem tog vi en tur till Coop där lilleman testade åka vanlig kundvagn för första gången. Vagnarna med liten babystol, eller vad man nu ska kalla det, är inte så intressant längre. Jacob ligger och gör situps hela tiden om vi lägger honom i den. Väl hemma så blev det en supergod sallad och nu väntar en film och en påse godis för att fira att det är helg :)

   5    3