30 november 2009

Vår kontorsman



Kan man bli mer nöjd än när man får sita själv i stora stolen framför datorn utan att någon lägger sig i eller säger det onda ordet "nej". Vår idag feberfria kille är så underbar!

29 november 2009

Första advent och sjukstuga

Ja idag är det första advent. Tiden går så snabbt, men vi har lyckats få upp lite lusstakar, stjärnor och julgardiner trots tidsbrist. Mys! Jacob har gått och pekat på tomtarna på gardinen och kramat dem :)

             OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Någon julskyltning blev det inte för oss i år. Jacob är ju fortfarande sjuk och har feber. Den pendlar mellan 38 och 39 hela tiden, men han biter ihop och är charmig och busig ändå. Dessutom har han lyckats smitta både mig och Tommy.

Då det varit lite lite bilder på bloggen sista tiden så kommer här några från dagen.

PB290065 PB290074

     PB290079 PB290073

Som jag nämnt tidigare så har Jacob börjat lägga puzzel. Även de lite större och svårare börjar gå bra. Hans tålamod är inte det bästa, men det kanske beror på febern…eller så har han fått det i present vid födseln :)

                PB290071

27 november 2009

Feber och busar på tvären

Igår försökte jag blogga från mobilen ett antal gånger men misslyckades totalt. Jag bjöd Tommy på god kvällsmat; en tallrik fylld med nygrillad kyckling, potatissallad gjord på cremé fraiche och massa vitlök, exotiska frukter och en nybakt ciabata. Blogginlägget ligger fortfarande kvar i utkast dessvärre - det innebär att ni inte får se hur underbart gott det såg ut!

Jacob har varit lite krasslig sedan i onsdags. Feber och förkyld. Han var mer eller mindre däckad som en riktig man i onsdags, medan han tog sitt förnuft till fånga och hade betydligt mer energi igår och idag trots 39 graders feber. Man kan undra var barn får sin energi ifrån när de är sjuka. För inte är det samma ställe som sina pappor. Pappornas sjukdomsenergi tar slut i tidiga år och sedan är det bara elände. En förkylning och det är såååååå synd om dem. De är sååååå sjuka och är på väg att beställa plats på kyrkogården. MÄN! De vill bara bli servade och få massa empati.
Tur Jacob föregår med gott exempel :)
Det jag funderat lite på är att det är ett konstigt sammanträffande att detta bröt ut 2 dagar efter vaccineringen. Jag har hört en hel del som blivit sjuka en till två dagar efter. Allt från förkylnigar, feber och värk till annat jobbigt. Hoppas han blir bättre snart!

I morgon är det dags att plocka fram ljusstakarna :) Mys!

25 november 2009

Liten kille börjar bli stor

Tiden går så snabbt. Snart är det jul och allt roligt julpynt ska fram och familjens första julgran ska införskaffas. Jag längtar! Gör du också det älskling? haha..
Igår var jag och köpte lite julgranskulor och Tommy tyckte faktiskt de var fina så det finns kanske hopp :)

Vi vägde Jacob hemma på vår egen våg idag och det ser ut som att han lagt på sig ett kilo de två sista månaderna!! Han har ju bara gått upp 100-200 g i månaden senaste tiden så detta var ett hopp. Det märks på kläderna kan jag säga. Det är första gången sedan i våras som han växer ur något plagg. Tror han vuxit en del på längden också. Det känns så iaf. Vi får väl se om vi kan ta vägarna förbi bvc i början på nästa år. Just nu är det nog lite rörigt att gå dit med tanke på all vaccinering.

Jacob och jag har tillbringat dagen tillsammans. Mysigt som vanligt. Han har charmat tanter och hälsat på hundar, lekt både inne och ute, lagt pussel, kört med bilar och sedan har vi busat massor och stekt pannkakor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På första bilden ser ni Jacobs kompis krokodilen. Han blir mer och mer en kul kompis på Jacobs rum. Han fungerar både som brottarkompis, kramkompis, pusskompis och peta ut ögonen kompis :)
Bild nummer två visar Jacob i ett nötskal. Allt ska kastas under diverse olika möbler, sedan slänger han sig på mage för att titta vart saken hamnade. Ibland har han tur och kan nå det igen, annars får mamma fixa.

Måste visa en annan bild på vår sötnos. Det är ofta han går och hämtar sin kudde, snuttefilt och napp och lägger sig på golvet. Ibland myser han bara, men oftast visar han nog att han skulle uppskatta en tupplur :)

               OLYMPUS DIGITAL CAMERA

23 november 2009

Två saker

Idag finns det bara två saker att berätta. Jacob vaccinerades i middags och det gick bra, så förhoppningsvis slipper han både knorr och tryne.
Den andra saken är att han för några dagar sedan började lägga puzzel för första gången. Innan har han inte fått rätt på det utan puzzlet har mest varit en bra tuggleksak eller kul att sprida ut i hela lägenheten. Nu lägger han bitarna på rätt plats och förstår att han ska vrida bitarna tills de passar. Häftigt!

22 november 2009

På väg hem..

Så här trött blir man när man busat en hel helg. Nu ska vi hem och vila upp oss ;)

21 november 2009

Massa bus

Denna helgen tillbringar vi i Skåne och det har varit livat sedan vi kom. Tror Jacob gått på högvarv sedan mormor slutade jobba igår :) Det blir ingen reda med sovandet och de lär honom massa bus hela tiden.
I eftermiddags var vi på årets sämsta julmarknad, men vi fick åtminstone tittat på lite coola veteranbilar och motorcyklar. För övrigt var det inte mycket julkänsla. Skulle åkt till nya Ikea istället ;)

19 november 2009

Vaccinera eller inte vaccinera!?

Ja det är väl frågan som cirkulerar runt varje hörn nu för tiden. Jag som nästan aldrig funderar på sånt här (i den utsträckning som andra) och alltid förväntar mig att slippa undan är fortfarande skeptisk. Jag har aldrig varit för att vaccinera mig, men självklart funderar man när man hör att det kryper närmare inpå en.
Jacob ska vaccineras på måndag. Egentligen tycker jag inte han ska vaccineras, men jag är nte villig att riskera att han får sjukdomen när man uppenbart inte kan vara säker på utgången. Vissa drabbas hårdare än andra och jag vill inte utsätta honom för det. Med tanke på att han ska börja på dagis januari och troligtvis kommer få alla möjliga sjukdomar så känns det bäst så här.

För min egen del har jag fortfarande inte tackat ja och jag vet inte om jag kommer göra det heller. Jag får se. Finns det ett sista datum att bestämam sig egentligen? Innan vaccinet tar slut kanske *ler* På jobbet ska de vaccinera personalen som tackat ja på tisdag, men jag är inte en av dem. Vi får väl se vad som händer helt enkelt...

18 november 2009

Besök på Åhléns

Mormor, det är en sådan här kassaapparat jag vill ha. Jag spenderar mycket tid i den här hörnan av affären när vi är på Åhléns. Mormor, jag vill verkligen ha den här av tomten! :)

Morgonpromenad

Lite bus i amiralitetsparken hann vi oxå med :)

17 november 2009

Nytt dagis

Sedan i slutet på förra veckan är det klart att Jacob slipper den temporärt uppstartade avdelningen på Hästö och ska istället börja på Tullen. Även om det inte var ett av våra alternativ så känns det bra mycket bättre att sätta honom på ett ställe där det finns en fungerande verksamhet. Dessutom ligger det ju på bekvämligt avstånd hemifrån och vi passerar dagiset varje dat på väg till och från jobbet. Har vi tur kanske det dyker upp en plats på Tant grön eller Blå port innan det är dags, men det är väl max 1 % chans att det blir något med det innan sommaren. Hur som helst är vi mer nöjda med Tullen än Lanternan på Hästö, sedan får vi se om det är ett bra dagis när han börjar :)

15 november 2009

En tur till badhuset

Vi har pratat länge om att gå till badhuset och bada med Jacob. Som vanligt rinner tiden iväg och man får aldrig tummarna loss...MEN, idag så! :)
Det märktes att Jacob inte badat i en simbassäng på länge. Han var inte van vid allt liv och trängseln i poolen, men efter att ha bekantat sig lite så gick det mycket bättre...
Det blev en kallsup eller två till Jacobs stora missnöje, men en napp fick rädda dessa situationer. Som ni kanske kommer ihåg var inte undervattensaktiviteter Jacobs stora nöje på babysimmet och så är det än idag. Det är väldigt läskigt att hamna under vatten eller att få en liten kallsup.



Vår plan är att träna bort detta med tiden genom att gå till badhuset med jämna mellanrum. Känner man sig inte bekväm i vattnet så kan ju inte de andra stegen komma heller.

Vår lilla tomtenisse bakar

14 november 2009

Smygstart

Vi kunde inte hålla oss. Efter att ha bakat lussekatter med Jacob hela kvällen var vi tvungna att smygstarta med en riktig julfika med julmust, lussekatter och pepparkakor. Sååå gott :)
Jacobs bakande var en upplevelse. Jag har aldrig sett någon gå lös på degen med sådan lycka. Slita, klämma, kasta... :)Han var så söt!

11 november 2009

Tack för det!

För ett tag sedan samlade vi lite streckkoder från Nestlés burkmat och som tack för det så fick vi välja en premie som motsvarade det antal poäng vi samlat ihop. Vi började samla ganska sent och köpte nog mest Sempers mat, men det blev en premie för våra 200 poäng. Vi valde badkläder med uv-skydd till Jacob. Kan passa bra till nästa sommar då vi hoppas kunna åka till medelhavet.
Dagen efter vi skickade in koderna kom ett mail med en länk till det här företagets sida och en kod för att logga in - snabbt! Här kunde man se sortimentet som erbjuds Nestlés kunder. Jag förväntade mig ett eller två val, men här fanns säkert 15 olika modeller och varianter. Vi valde ett tvådelat sett som på bilden och det skulle kosta 499kr plus frakt. Nu blev det grats! Tack för det... :)

09 november 2009

Helt sjukt..

0,5 gram saffran kostar 11.90 på Lidl, 16.90 på willys och 34.50 på coop. Är det inte onormalt stor prisskillnad? 22.50! 3 påsar på Lidl för priset av en på Coop. Känns som om det på ena stället reas ut och på det andra blåser man kunderna totalt. Helt sjukt om jag får delge min synpunkt på detta oväsentliga ämne, men jag bjuder på prisinformationen ;)

08 november 2009

Farsdag

Denna dag tillägnar vi familjens alla pappor!
Då jag fick en härlig sovmorgon i morse och Tommy stack iväg och dömde fotboll direkt när jag vaknade fick Jacob överlämna sin farsdagpresent först några minuter innan han skulle lägga sig. Vi var ju bjudna på god middag hos svärföräldrarna i eftermiddag och tiden har rusat iväg.



Det är alltid lika spännande med paket så Jacob vill helst inte lämna ifrån sig något. Här har han gjort en deal med pappa att få öppna tillsammans :)
Misstänker att Tommy inte trodde han skulle få något efter som hela dagen nästa gått *tihi*

Senaste nytt om Jacob är att han kraxar värre än en kråka. Han har varit lite trotsig eller vad man nu ska kalla det och har skrikit sig lite hes. Han har varit orolig i kroppen senaste dagarna och har inte vetat vad han velat. Han slänger med allt och kan till och med slita ut nappen ur munnen och kasta iväg den med våldsam kraft för att sekunden senare gallskrika för att "någon"slängde iväg nappen. Förstår mig inte på honom just nu :) Då han gnagar på sin tumme flera gånger om dagen antar jag att det kanske är någon ny tand som spökar. Vi får väl se... Brukar ta ett tag innan de kommer fram, men något är det...

Jacob har blivit en hejare på att köra med bilar och kryper runt på knä med en bil i handen och gör motorljud :) Snart börjar han nog även förstå logiken i hur puzzel fungerar. Annars är det mest spring, studs och dans som gäller hela dagarna. Däremellan hämtar han sina skor ett antal gånger och kommer med sina bedjande ögon. När han lämnat skorna till oss så lyfter han upp foten och menar på att vi ska ta på dem så han kan gå ut. Smart!

Nu är det tvsoffan som gäller. Vi får se hur länge man får sova i morgonbitti. Av någon underlig anledning behöver man aldrig ställa klockan när man ska till jobbet. Jacob ser till att man är uppe i god tid :)

07 november 2009

06 november 2009

Det går åt...

...många böcker i det här hemmet. När han väl börjat med en bok så blir det fler, många fler. Han älskar sina böcker. Problemet är bara att för varje bok han betar av blir det färre och färre sidor lästa. Efter ett tag är det snabba ryck och vi hinner knappt öppna boken förrän vi ska ta nästa :)

04 november 2009

Vinterkallt

I eftermiddag när vi skulle hem efter ett besök hos Emma och Nea var det mörkt, och blåste kallt. Det bet i kinderna och regnet hängde i luften. Det blåste så mycket att jag fick vända vagnen för att skydda Jacob och vagnen blev genast 10 kilo tyngre.
Åkpåsen är framplockad och vinterkläderna på. Trots allt bök och halvruggigt väder kommer Jacob ofta med sina skor i handen och ler snällt. Han sätter sig ner och lyfter upp foten. Han vill ut! :)

02 november 2009

Lycklig över sin nya jacka

Nya jackan och nya mössan kom med posten idag. Passade som handen i handsken :)
Här springer lilleman runt och är lycklig över påsen mössan låg i. (Ja jag vet att det inte är någon leksak)
Med långfillingarna halvvägs nere och endast en strumpa på foten är han världens lyckligaste.

Lillkillen börjar bli stor. Om 2,5 månad ska han börja på dagis. Som det ser ut idag blir det på Hästö.
Vi pratade ganska nyligen om att vi skulle försöka få honom att bara sova en gång om dagen. Vi hann inte prata mycket mer om det förrän han för två dagar sedan började sova just en gång om dagen. Så nu sover han ca 2,5 timme till lunch. Perfekt, men jag vet inte om det är tillfälligt eller om han var så smart att han förstod sitt uppdrag direkt :)

Fick reda på mitt schema över jul idag och det visade sig att jag fick den ledighet jag ville och blev genom fyra semesterdagar ledig i 16 dagar i följd. Härligt! Eller till och med ganska lyxigt :)
Måste ju även berätta att efter 20 dagar och 15 mailkonversationer med Microsoft har mysteriet med msn nu äntligen löst sig. Jag vet inte exakt vad som var fel, men det hade något med mina kontakter att göra. Jag startade en ny e-post adress och även den kajkade ur efter att jag importerade kontakterna. Nu har jag ytterligare en ny adress där jag skrivit in kontakterna för hand och den har fungerat i några dagar *glad* Konstigt nog så kunde jag logga in på mitt gamla konto på annan dator, men inte den här. Så exakt hur mina kontakter spökade ut msn är fortfarande oklart, men det spelar mindre roll nu.

01 november 2009

Städhjälp, eller?

Hur svårt kan det vara att städa med en pigg ettåring? Mycket!
Allt jag plockade undan drogs fram igen. När dammsugaren var framme trodde jag han skulle hjälpa mig, men nej..
När han inte halvlåg över dammsugaren för att undersöka varje millimeter så stod han precis på den millimeter jag skulle dammsuga. Var jag än vände mig så var han där. Om han någon gång gav mig plats så slog det aldrig fel att han stod på sladden. Där emellan ville han att jag skulle bära honom och blev arg när jag ignorerade honom i ren "stör mig inte när jag städar"-protest :)