03 oktober 2009

Vilken mardröm!

Redan i torsdags började gnällandet trappas upp och han hade svårt att komma till ro och sova. Natten till fredagen var han klarvaken när han vaknade på natten och ville inte somna om. När man tror han sover räcker det man flyttar en fot på golvet och så skriker han. Jag vet inte hur länge vi höll på och det var mer än en gång. Tillsist gav vi upp och han sov hos oss sista två timmarna...tack och lov!
I natt var det igång igen fast tio resor värre och dagen ska vi inte ens prata om. Rena mardrömmen! Vi var bjudna på födelsedagsmiddag, men den fick ställas in för vår del. Han sov en halvtimme i morse sen var det bra med det tyckte Jacob. Vi skulle köra vid halv två och var hemma i god tid för att han skulle hinna sova. Men nej nej... Han hade andra planer.
Planen var gnäll, skrik, protest och ytterliggare gnäll och skrik. Han ligger i sin säng och ser ut att somna, men så stör något och så sitter han upp igen och är klarvaken. Han börkar runt och verkar inte komma til ro. Efter 45 min gav jag upp och Tommy bytte av. Han satt i hans rum och det hände inget mer än massa gnäll och skrik och frustration...ja från Jacob alltså. Klockan rann iväg och det trappades bara upp. Övertröttheten hade slagit in för länge sedan...
Det spöregnade ute, men enda alternativet som var kvar (efter att ha försökt få honom att somna i två timmar) var att gå ut och hoppas han kunde få ro och somna i vagnen. Tack och lov somnade han efter ett tag. Stackars Tommy var våt som en katt, men glad att han somnat.
Efter en halvtimme kommer tåget och ska naturligtvis tuta!! Sen var det kört...igen! Klarvaken... Men man får vara glad för den halvtimmen. Mer sömn än så blev det inte idag utan det fick bli lite mer gnäll och missnöje resten av dagen och jag har aldrig känt mig så slut som nu.
Av någon ännu okänd anledning somnade han faktiskt utan en endaste protest strax innan sju och nu håller vi en tumme för natten. Min tur att gå upp annars så vi hoppas han är däckad :)
Nu ska vi äta god middag som levererats av svärföräldrarna och sen ska vi se en film. Hoppas ögonlocken stannar uppe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar