30 oktober 2009

Barnsäkra leksaker

Borde man inte kunna kräva att leksaker som är tillverkade för småbarn ska hålla?
Visst har lilleman tappat denna i golvet några gånger, men vilket barn tappar inte saker?
Jag vet inte vad det är för små kulor som var i denna skallran, men jag är helt övertygad om att det inte är nyttigt att stoppa i sig några av de delar som låg över hela vardagsrummet.
Nu är det dags för mig och Jacob att gå vår dagliga runda på stan igen, kanske kan hitta någon ny rolig leksak till honom. Eller så får han vänta till tomten kommer och skrämmer honom...

28 oktober 2009

Pratkvarn

Hahaha Jacob pratar väldigt mycket nu för tiden. Jag har inte en susning om vad han säger, men det är säkert något kul :) Hörde han säga blomma idag, men jag vet inte om det bara var en slump att hans ljud föll sig så att det lät som blomma eller om han verkligen sa det. Det lär visa sig...
Ikväll har han varit väldigt glad och välbalanserad. Han har pratat väldigt intensivt med Tommy om hur kul det var på leklandet. Se själva:

(..och nej, jag och Tommy brukar inte prata så *ler*)

Hinderbana

Barnens Lekland

PA280280
Den här coola killen står och väntar på sina kompisar utanför Barnens Lekland. Jag trodde inte det var för så små barn, men det fanns ju faktiskt en liten hörna avsedd endast för barn 0-3 år. Jacob tyckte det var superkul och jag skulle kunna tänka mig att åka dit fler gånger. Stackaren var helt svettig när vi åkte där ifrån. Hinderbanor tar på krafterna :)
Kan varmt rekommenderas till andra småbarnsföräldrar med 1-åringar!

PA280282PA280306PA280312

PA280317PA280318

25 oktober 2009

Jacob trotsar regnet

Vår lille tokstolle har nog blivit förkyld, eller lite täppt och snorig iaf. Dagtid är det inga större problem men nätterna är inte roliga. Svårt att andas genom näsan. Sängen är upphöjd och näsdropparna framtagna.

För övrigt är vår prins lika glad som vanligt. Han har blivit en riktig bokfantast. Det betas av många böcker om dagarna och han har bra kläm på ord och bilder.
På bilden ovan trotsar han regnet i en nyinköpt jacka på tradera för 2kr. Tyckte jag var ett mycket bra pris :)
Nu ska jag sova. Godnatt!

24 oktober 2009

Barnmatsrecept

Jessica mfl, här kommer önskat recept på barnmat! Då det inte finns något recept nedskrivet så får ni ta det för vad det är :)

Kyckling- och grönsaksgryta
Ta upp två större frusna kycklingfiléer och låt de tina lite grand (lättast att skära när de är frusna). Skär sedan kycklingen i mindre tärningar. Storlek beroende på vad barnet i fråga kan hantera. Stek på låg värme i stekpanna så det inte blir hårda ytor på bitarna. Ta bort från värmen när de är färdiga.

Finhacka en mindre lök, tärna 5-6 färska champinjoner, 1-2 morötter beroende på storlek, 1 lagom stor paprika och en bit squash. Låt lök och svamp fräsa i olja eller margarin. Häll sedan ner övriga grönsaker och den stekta kycklingen. Häll över en förpackning passerade tomater. Låt koka.
Fyll på med mjölk och vatten efterhand så det inte blir torrt och så det blir sås av det hela.
När grönsakerna nästan är klara häll ner ris i grytan. Brukar ta på känn, kanske 1,5 dl. Låt koka och fyll på med mjölk/vatten då riset suger åt sig.

När riset är klart red av med mjöl så såsen blir lagom tjock.
Går superbra att frysa in och värma vid behov.

23 oktober 2009

Fredagsmys

Laxrullarna gottar sig i ugnen och ölen står på kylning. Tommy har fixat och donat ikväll. Skönt att bli uppassad. Fina rosor hade en annan med sig hem efter jobbet och en jacka till plutten. Mina pojkar är bäst och de förtjänade en liten fredagspresent!
Efter maten blir det film och en påse godis sen bör man klara sig ett tag. :)

21 oktober 2009

Neeeeeej!

Nej nej nej nej nej jag ger upp... Jag hann inte mer än blogga om att msn fungerade så sket sig allt ihop. Nu blir jag urloggad efter 2 sek igen precis som tidigare. Jag har varit online i säkert 20-25 min utan problem, sen attackerade monstret min nya adress. Varför fungerar Tommys men inte min? Det är ju samma dator och samma applikation. Gah! Sååå orättvist :(

Höstmys

Jag och Jacob har varit ute större delen av eftermiddagen och bara haft det myigt bland alla höstlöv.



Denna härliga busunge älskar att vara ute. Han blir så glad när han får luffsa omkring på egen hand. Nedan leker han tittut bakom trädet :)



Nu har jag gett upp hoppet om msn. Jag har följt instruktioner från Microsoft ett antal gånger och det ger sig inte. Nu orkar jag inte mer. Var helt säker på att det var mitt konto det var fel på och det bekräftades idag då jag skapade en ny mailadress. Nu kan jag vara online i mer än 2 sek *wiiiiiie* Jag tror jag lyckats flytta de flesta kontakterna till nya epostkontot, men har någon fallit bort så skriv en rad eller två så lägger jag till er :)

19 oktober 2009

Fotboll och barnvakt

Idag har grabbarna grus tagit sig ner till Skåne för att se på Malmö-Göteborg. Tommy och Macke drog iväg vid lunch då faster Tina tog sig an barnvaktsjobbet här hemma. Själv satt man på jobbet och gjorde nytta :)



Tyvärr förlorade ju Malmö trots att vi hade alla möjligheter att avgöra. Inte helt rättvist, men den största fördelen med 3 poäng för Göteborg är att det minskar riskerna att AIK vinner guldet *ler*

18 oktober 2009

Premiärtur

Idag tog Jacob sin första tur på stålhingsten. Vi skulle på kalas hos Joel idag och tänkte varför inte... Vi cyklar dit :)



Han protesterade inte en endaste gång. Satt så fint och bara njöt av cykelturen. Hjälmen fick sitta på och ja, han hade det nog ganska bra helt enkelt. Han tyckte nog det var skönt att slippa vagnen för en gångs skull.



Idag fick vi även tillfälle att ta på finkläderna. Nya jeans med tufft skärp och den fina skjortan han fick på sin födelsedag. Finaste killen i stan!



Sömntutan har sovit 1,5 timme efter kalaset och sover fortfarande. Hehe, måste varit jobbigt att vara på kalas :)

17 oktober 2009

Status just nu

* Jobbat övertid idag och skaffat mig 10 komptimmar
* Tidsbrist
* Messenger fungerar fortfarande inte. Har felsökt med Microsoft i säkert en vecka nu
* Arbetslusten är borta på jobbet pga ett nytt pojekt
* Ännu mera tidsbrist: finns mycket man vill göra men hinner inte
* Fotoalbumet skulle levereras senast inom 7 dagar - beställdes 6 oktober! Ska gnälla och kräva kompensation eftersom de är så dumma och lovar "senast".
* Planerar ev en resa till Ullared för första gången i mitt liv - kan bli dyrt :)
* I morgon ska vi på kalas, sedan blir det röj i lägenheten med dammsugare och dammtrasa. Kan sen konstatera att en ny arbetsvecka står på schemat och man känner sig lika outvilad som vanligt. Vad hände med "dötid"?

15 oktober 2009

Skogsmulle..

...var ute på promenad idag och mötte mamma när hon slutade jobba. Sötast i världen!

14 oktober 2009

En konst att äta med sked



Under en längre period har vi nog varit ganska bekväma med att mata Jacob. Jag vet att de måste få äta själv för att lära sig, men det är inte alltid man har tid. Äta själv innebär extra tid till sanering efter middagen är över :)
Men nu har jag tjatat lite på Tommy att vi måste lära honom eftersom han snart börjar på dagis. Känns bättre om han kan reda sig själv så mycket som möjligt för då vet jag att han förser sig om ingen annan förser honom :)

Måste säg att han var bra mycket bättre med skeden än vad jag trodde. Tror starkt på att allt har sin tid. Det hjälper inte att försöka få sina barn att lära sig så mycket som möjligt så snabbt som möjligt. Låt de fokusera på en eller ett par saker åt gången. De kan inte lära sig gå, äta själv, pussla, bygga torn, prata och sjunga samtidigt. Det blir för mycket för dem. Allt har sin tid!


13 oktober 2009

Jobbet i behåll

Vem tar hand om posten hemma hos er?



För alla som undrar så har jag mitt jobb i behåll och det har även Tommy. Varslet är ju klart nu och det känns som om var eller varannan man känner har fått gå eller har valt att gå efter omplacering. Måste säga att det är en lite skum känsla som yttrar sig i korridorerna på jobbet. Inte konstigt förstås, men lite mysko. Man vet inte om man ska vara glad eller ledsen.

Jag är glad för mitt jobb iaf och kan väl aldrig säga att jag tvekat på att inte få behålla jobbet. Jag har aldrig känt mig hotad. Kan inte svara på varför, men jag tänker positivt och vet att jag gör mitt bästa. Hade jag fått gå hade jag gjort det med flaggan i topp och åtminstone vetat att jag inte kunde gjort något annaorlunda och absolut inte kunnat påverka utgången. Jag tillhör inte kategorin som tillbringar timmar att oroa mig. Om det är bra eller inte vet jag inte, men jag tycker det är skönt att inte fokusera på det negativa.
Det är däremot jättetråkigt med alla de som får gå. Finns rätt många engagerade och duktiga personer som lämnat och det har jag svårt att förstå...men men, inte mycket att göra. Inte jag som bestämmer juh... :(

11 oktober 2009

Kosta Outlet



Det bästa med Kosta Outlet tyckte Jacob var alla leksaker :) Eller nej, det absolut bästa var rulltrappan eller en såndär rulltrappa utan trappsteg. Mer som ett rullband (kanske heter så)... Efter att ha åkt en gång så skulle det åkas mer och gärna i motsatt riktning. Det blev ramaskri när han inte fick. Han blev stel som en pinne när han skulle ner i vagnen och motarbetade till tusen samtidigt som han skrek så högt han kunde. Hjälpte inte kan jag säga. Vagnen blev det!

Såg att deras julmarknad börjar nu den 7 november. Hade man haft tid skulle man åkt innan jul, men det blir nog inte mycket med det. Kanske något för Jacobs farmor och farfar ;)

10 oktober 2009

Linnea och Jacob



Alltid kul med jämngammalt besök :) Jacob och Linnea har lekt ihop idag och det har gått jättebra.
Det var superkul att ni ville kika upp! Hoppas ni hade lika trevligt som oss och att bilresan hem gick bra. Hoppas vi kan ses snart igen!

Skånebesök

Idag väntar vi på besök från skåne. Familjen Sköld ska titta upp med lilla Linnea. Jacob väntar på att få visa alla sina leksaker :)
Ikväll spelar fotbollslandslaget match så då blir det väl en ölkväll med något gott tilltugg och i morgon blir det nog en tur till Kosta Outlet. Det var ett tag sedan vi var där nu.
Egentligen skulle jag vilja åka till Kalmar och hämta en badrumshylla som säljs på Blocket, men det blir en liten omväg som jag inte tror Jacob är så förtjust i. Så är det någon som har vägarna förbi Kalmar närmsta tiden så hojta gärna till!

07 oktober 2009

Lycklig!



Så här lycklig blir man när man får leka på lekplatsen och gräva i sandlådan!

Någon som vet svaret?

De senaste 2-3 veckorna har jag inte kommit in på msn. Den loggar in, men efter 2-3 sekunder slängs jag ut och så säger den:

Anslutningen till .NET Messenger-tjänsten har blivit avbruten. Återansluter om x sek.

Hjälp mig... Det är så irriterande. Inte för att jag använder msn jättemycket, men man vill ju att det ska fungera ändå. Vi har den senaste versionen av msn, cookies och temporära internetfiler är borttagna, F-secure har tagit bort eventuella spionprogram, men inget hjälper. Det intressanta är att Tommy kan logga in på sitt konto på samma dator och med samma applikation. Varför kommer han in och inte jag?
Jag har rensat bort alla gamla kontakter och meddelande och ja... nu vet jag inte vad jag ska göra mer. Har googlat en del, men inget har hjälpt mig. Tips!?

05 oktober 2009

Vattenfärg o pensel

Idag åkte vattenfärgen fram igen. Dags att pensla dessa små kittliga fötter :)
Det var ganska stor skillnad på hans fötter idag jämfört med de vi gjorde avtryck av när han var 2 veckor. Häftigt! De växer snabbt de små liven.

03 oktober 2009

Vilken mardröm!

Redan i torsdags började gnällandet trappas upp och han hade svårt att komma till ro och sova. Natten till fredagen var han klarvaken när han vaknade på natten och ville inte somna om. När man tror han sover räcker det man flyttar en fot på golvet och så skriker han. Jag vet inte hur länge vi höll på och det var mer än en gång. Tillsist gav vi upp och han sov hos oss sista två timmarna...tack och lov!
I natt var det igång igen fast tio resor värre och dagen ska vi inte ens prata om. Rena mardrömmen! Vi var bjudna på födelsedagsmiddag, men den fick ställas in för vår del. Han sov en halvtimme i morse sen var det bra med det tyckte Jacob. Vi skulle köra vid halv två och var hemma i god tid för att han skulle hinna sova. Men nej nej... Han hade andra planer.
Planen var gnäll, skrik, protest och ytterliggare gnäll och skrik. Han ligger i sin säng och ser ut att somna, men så stör något och så sitter han upp igen och är klarvaken. Han börkar runt och verkar inte komma til ro. Efter 45 min gav jag upp och Tommy bytte av. Han satt i hans rum och det hände inget mer än massa gnäll och skrik och frustration...ja från Jacob alltså. Klockan rann iväg och det trappades bara upp. Övertröttheten hade slagit in för länge sedan...
Det spöregnade ute, men enda alternativet som var kvar (efter att ha försökt få honom att somna i två timmar) var att gå ut och hoppas han kunde få ro och somna i vagnen. Tack och lov somnade han efter ett tag. Stackars Tommy var våt som en katt, men glad att han somnat.
Efter en halvtimme kommer tåget och ska naturligtvis tuta!! Sen var det kört...igen! Klarvaken... Men man får vara glad för den halvtimmen. Mer sömn än så blev det inte idag utan det fick bli lite mer gnäll och missnöje resten av dagen och jag har aldrig känt mig så slut som nu.
Av någon ännu okänd anledning somnade han faktiskt utan en endaste protest strax innan sju och nu håller vi en tumme för natten. Min tur att gå upp annars så vi hoppas han är däckad :)
Nu ska vi äta god middag som levererats av svärföräldrarna och sen ska vi se en film. Hoppas ögonlocken stannar uppe!

01 oktober 2009

Pingstkyrkan!!

Imorse var det dags, efter att ha missat det flera torsdagar irad pga Jacobs sovtid så småsprang vi till stan vid halv 10.
Målet var Pingstkyrkan av alla ställen.
Jag vet inte vad som skiljer folket där inne mot de i "vanliga" kyrkan, och jag bryr mig inte. De sysslar inte med något som jag vill beblanda mig med iaf. Men nu får man ju tänka på Jacobs bästa oxå, och de har en sångstund där på torsdagar som Ingela har anmält mig till.

Ska ju inte sticka under stolen med att jag oxå tycker det låter kul att göra något med lillgrabben som han tycker om. Även om min sångröst bäst lämpar sig för ensamma stunder i badrummet, och allt som har med kyrkan att göra får mig att bli skepptisk.

Min bättre hälft har varit där tidigare med Jacob och lovade mig att det har inget med religon att göra.
Hon hade fel! Denna termin är det tydligen andra låtar på listan. Vi har sjungit om att gud gillar oss, jesus är min bästa vän och jesus älskar oss. (jag är skepptiskt till allt detta, och jag är glad att Jacob inte förstår vad vi sjunger).
Jag bryr mig inte om min son börjar tro på gubben som knackar på dörren om ett par månader med presenter (tomten för er som inte förstår), för det kommer gå över.
Men jag vill inte att någon tutar i min son att jesus och gud finns. Jesus har varit död i ca 2000 år, och gud är det väl aldrig någon som har träffat ens??
Vad Jacob väljer att tro på sen när han är vuxen och kan bilda en egen uppfattning tänker jag inte styra och ställa över, men jag tycker det är fel att pränta in sånt här redan när de är 1 år.

Nu får vi se om min sambo låter detta inlägget vara kvar, för jag misstänker att vi inte har riktigt samma syn på detta... :)