23 februari 2009

Jacob 5 månader

Killen börjar bli stor. Idag började vi dagen med att vara uppe alldeles för tidigt för mammas smak. 06:00 var det dags att kliva upp... Sedan var det dags för babysim. Idag har vi tränat dyk, men det är inget Jacob är sådär jätteintreserad av. Det är hemskt att hamna med huvudet under vattnet säger han med en tår i ögat :(
Så nu ska vi backa programmet en aning och börja om från början för att lillkillen ska vara med på noterna och bli en baddare på att vara under vatten. Låter kanske mer hemskt än vad det är. De tränas på att aktivt stänga luftvägarna när de ska under vatten. Detta både för att det är bra för dem att kunna och ifall olyckan skulle vara framme.



Klistrar in en bild på ♥ sötnosen ♥ när han sover. Detta är en av hans roliga sovställningar. Finns många många många...

Under eftermiddagen var vi sedan på BVC för att väga, mäta och vaccinera. Jacob är nu 70 cm lång och väger 7915 gram. Han följer sin kurva på grammet.
Även denna gång var det läskigt med sticket från sprutorna. Det går snabbt över, men det är inte roligt när det svider till... Tur han är tålig :)

Vi har även bollat hans intresse för mat och kommit fram till att det bara är att ge honom mer om han vill ha. Han kan även börja testa på andra saker som kött och liknande. Det kommer vi iofs vänta med ett tag till. Finns fler grejor vi vill testa först, men däremot kommer han få äta mer och tillsist kanske även ersätta ett amningsmål kring lunch. Häftigt att det går framåt, men skrämmande att tiden går så fort!

Innan det roliga börjar med mer mat så kommer han få smaka katrinplommon ikväll. Detta för att få ordning på hans mage lite mer. När de börjar äta vanlig mat så blir de gärna hårda i magen eller ibland även förstoppade. Innan det går så långt ska vi hjälpa honom på traven *ler* Flertalet barn tycker katrinplommon smakar ve och fasa hehe.. Får se vad vår kille säger ikväll. Han rynkar ju inte på näsan i första taget :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar