01 februari 2009

Nytt drivmedel



4 månader, 1 vecka och 2 dagar... Här börjar det. Dags för bränsletanken att ändras och nytt drivmedel att intas. Häftigt att veta att potatis var det första Jacob fick testa vad det gäller riktig mat. Gott tyckte han det var också. Inget spottande och fräsande, inga grimaser eller annat gnäll. Nej en stor pojke har han blivit och duktig är han!

Hans intensiva kampanj "våga vägra sova" tycks lida mot sitt slut. Efter att ha vunnit många dueller läggs nu kampanjen ned och livet återgår till det normala. Den här helgen har varit behaglig och till och med väldigt mysig. Ikväll sa han inte ett pip när han skulle lägga sig. Underbart! Killen är i balans igen :)

Ju mer jag tänker på det desto häftigare är det med barn. Tänk att man föds som ett blankt papper. Allting är oskrivet och framtiden oviss. Från en dag till en annan upptäcker man varje kroppsdel, del för del och sedan får man hjärnan att lägga puzzel så att kroppens delar börjar fungera ihop. Utefter det lär man sig styra och påverka delarnas framfart... Typ som första dagen på körskolan. Fast för Jacobs del är det mer "full fart framåt och håll i hatten". Sedan han passerade 3,5 månad har allt gått i en rasande fart. Han har upptäckt sina händer, lärt sig greppa och sträcka sig efter saker, upptäckt sina fötter, lärt sig skratta, blivit någorlunda stabil i nacke och rygg, lärt sig vända sig och testat ny mat. Ja som körledaren skulle säga; nu har du hittat dragläget, du vet hur du gasar, bromsar, svänger och har tankat för första gången...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar