12 februari 2009

Vad heter din bil?

Varför döper folk sina bilar egentligen? Jag satt o lyssnade på radion i morse och hörde Adam Alsing och en av deras lyssnare diskutera gamla bilar. Killen sa att hans bil hette Harriet (eller vad det nu var). Varför döper man en bil till det? Hahaha... Har vi behov av att namnge och personifiera vår tillvaro? Saknar vi vänner eller tycker vi bara inte om de vi har? Ja inte vet jag varför vi sätter konstiga namn på våra bilar. Alla har vi nog våra anledningar... Underligt fenomen egentligen.
Hur många har döpt sin bil, dator, diskborste eller sin säng? Står man där vid diskhon och säger "Tjena Torsten, hur har du det idag? Lite torr? Jaja, nu ska du få bada. Se till att göra rent efter dig". Förväntar man sen sig ett svar sen också, eller?
Vi kallade vår lilla röda Fiesta för flamman en gång i tiden. Inte för att vi saknade vänner utan för att den stackars bilen var totalt söndermobbad av vår bekantskap. Så för att retas lite och för att lyfta statusen så fick den ett smeknamn *hahaha* Nu låter det ju helt galet... Men men, vi pratade aldrig med den iaf :)

2 kommentarer:

  1. Det finns mycket värre saker än bilar som folk namnger....

    SvaraRadera
  2. Hahaha jag vet minst en sak till *blink* Tänkte någon kille kunde få kommentera det *s*

    SvaraRadera