20 juli 2009

Eget fotoalbum

Tänkte tipsa om att göra ett eget fotoalbum. Jag var inne och testade Fuji fotobok och blev inspirerad att skapa ett för när Jacob föddes. Det är häftigt när man kan glömma de gamla tråkiga fotoalbumen där man stoppar i en bild och har några rader vid sidan om att skriva på. Man framkallar ju nästan aldrig bilder längre och man är ännu sämre på att skriva till dem.

Fuji har två olika fotoböcker att välja mellan. Det som skiljer är främst format och papper. Du kan själv välja olika bakgrunder, mallar, ramar och annat kul. Du kan skriva text i snyggt typsnitt och infoga bilder direkt från din dator. Albumen blir snygga och personliga precis så som du vill ha dem.
Det finns både mjukt och hårt omslag till fotoböckerna och det går att infoga både text och bild på både fram- och baksida. Det kan se riktigt proffsigt ut. Det enda man behöver göra för att komma igång är att ladda ner ett program från Fuji Fotobok och sedan är det bara att tuta och köra. Det är enkelt och smidigt.

3 kommentarer:

  1. De blir sjukt snygga.
    Vi gjorde en fotobok med Extrafilms program, riktigt bra och väldigt prisvärt.
    300kr för en bunden bok med 22 sidor i samt ett omslag som man också får designa själv. Man kan dra in 1-3 bilder per sida så det blir en hel del.

    SvaraRadera
  2. Vi fick ett gratisprov på just Fujis dyra variant och den blev kanon. Inbunden, fint papper och man kan lägga in många bilder per sida och ändå känns de inte pyttiga. Vi är supernöjda. Jag funderar på att göra sådana till barnen istället för att framkalla, sortera, sätta in och skriva. Det tar ett tag att få ihop fotoboken också men du kan ju dela upp det på flera dagar och det blir så mycket bättre.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med er båda. De blir snygga och personliga. Mycket bättre än när man som på den gamla tiden framkallade och satte i album. Här får man ju snygga bakgrunder och man kan påverka antal bilder och storlek själv.
    Jag tänkte jag skulle göra ett större album med Jacobs första år. Kan nog vara kul att ha sen.

    SvaraRadera