08 juli 2009

Kort om Jacobs värld just nu

I morse vaknade jag av att det rörde sig i Jacobs säng. Han hade nog precis slagit upp ögonen. I det tysta hörde man sedan ett litet ensamt "mamma" och sedan stack det upp ett huvud ovanför spjälskyddet.. Blir man glad då eller blir man glad :D
Denna härliga lilla pojk har blivit lite utav en klätterapa. Han ska gärna upp till en men samtidigt ner lika snabbt igen.
Hans beteende har skiftat ganska mycket sista dagarna. För ett par dagar sedan gallskrek han varje gång han skulle äta. Han visade att han ville ha maten men när han fick in den i munnen försökte han åla sig ur stolen och skrek så det hördes i hela kvarteret. Vi fick stänga balkongdörren så folk inte trodde vi misshandlade honom. Efter två dagar var det förbi och nu är han glad när han äter igen. Misstänker skarp att han hade ont. Vet inte om jag vågar gissa på tänderna igen, men det är dit första tanken går.

Sedan har han börjat sova länge på förmiddagarna. Han snittar nog ca 1,5 timme just nu, men det är nog bara en tillfällighet. Det ändras snabbt :)



Utöver detta har han börjat sitta och leka själv väldigt långa stunder. Det är som att han glömmer bort att vi finns och då behöver han ju inte skrika på hjälp varannan sekund av bekvämlighet ;) Han har blivit väldigt duktig på att stoppa i och plocka ur saker. Han lägger gärna små leksaker i de stapelbara burkarna och skakar dem sedan tills bitarna trillar ur. Då stoppar han i en ny bit och gör samma sak igen. Japp, allt som låter är ju skoj så att skaka burkar med innehåll är ju kanonkul :)

I morgon bär det av till Skåne. Att åka bil tillhör ju inte favoritsysselsättningarna så vi får väl se hur det går...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar