30 juli 2009

Så nära men ändå så långt bort

Ikväll efter Jacob somnat begav vi oss ut till västra Näs för att testa fiskelyckan på nytt. Precis när vi var på väg att ge upp och gå och hämta pappa en bit bort ute i vassen (ler) så hör vi "jag har fisk, hjälp mig". Då sitter han på huk med en stor gädda på kroken men får inte i den i håven. Gäddan har bara tagit bakre halvan av draget och den andra kroken har fastnat i håven. Medan problematiken flödar sliter sig firren som pappa uppskattar till en halvmeter lång. Attans! Så nära men ändå så långt bort. Skit! Måste nog bli en tur till i morgon... :)
Skam den som ger sig! Vi ska ha upp gäddan...

Shopping i storstan

Dagen har erbjudit en massa olika idag. Vi har bland annat varit i storstan Sölvesborg och tittat i alla dessa affärer (ALLA 3!). Denna storstadsvistelse var gjord på några minuter haha. JaJa det var kul så länge det varade :)
Det blev en runda till Ica också och det tyckte Jacob var kul.

Just nu står Tommy och grillar goda grillspett och middagen är på gång i kvällssolen. Vi laddar inför ett nytt fiskeförsök ikväll :)

29 juli 2009

Grattis älskling

I morse var vi uppe och firade pappa. Jacob tyckte det skulle vara han som fyllde år och roffade åt sig både paket, snöre och innehåll :)
Ikväll blir det kalas med familjerna och det vankas grillning och tårta...

28 juli 2009

Kvällsmys efter kvällsdopp

Efter en härlig sommarkväll med grillad kyckling och rött vin blev det ett kvällsdopp för mig och Tommy. Det var riktigt härligt och vi kunde ligga i ett bra tag. Nu sitter vi och spelar lite spel, dricker öl och snackar skit :)

Jacob har badat idag

Fiskelycka

Efter grillat och bus med Jacob tillbringade vi sena kvällen ute till havs. Vi lånade en liten båt och rodde så årorna glödde. En bit ut längs kusten kastade vi ut dragen alla tre. Förhoppningarna på fisk var stora..
Nu är klockan 22.24 och vi är hemma igen. Spannen vi hade med oss ut innehöll lika mycket fisk nu som när vi gick ut, det vill säga inte ens en endaste liten tanig abborre. Med det säger vi godnatt och bättre fiskelycka en annan gång.

27 juli 2009

Ett gott skratt förlänger livet

Jag lyckades lura upp både mamma, pappa och Tommy på studsmattan. Riktigt kul och bra mycket jobbigare än vad jag hade trott.

26 juli 2009

Semester

Sista semesterveckan nu. Den tillbringar vi i Sandviken utanför Sölvesborg. Stugan är kanonfin och sandstranden vit och lång. Kommer bli många härliga grillkvällar, förhoppningsvis sol och bad, en tur med båten så vi får fiska, massa kubbspel och kall öl och cider. Ovanpå det ska vi även fira födelsedagsbarnet i familjen :)

25 juli 2009

Tidig lördagsmorgon

DSC01596

Klockan 7 i morse tyckte Jacob det var dags att gå upp så det var lika bra att göra som han ville. Jag och Jacob styrde upp tvätten och gick och handlade medan pappa Tommy tog fram sina bakkunskaper och satte fart i köket. Ja tro det eller ej, men han bakade bröd i morse klockan 8:30!! :)

DSC01595 DSC01597

Han hade fått ett recept av svärmor som han var tvungen att testa. Ska jag vara ärlig vet jag inte om svärmor själv förväntade sig att han verkligen skulle baka :) Så nu har han skaffat pluspoäng både i sin egen familj och hos svärmor.

24 juli 2009

Först städ sen uteservering

Solen tittade fram lite grand idag så vi passade på att inta en uteservering och äta middag med Macke och Emma. Det slank väl ner lite kall öl och cider också :) Snart är ju semestern slut så det gäller att passa på.
Hemma har vi röjt undan en massa för det såg verkligen ut som ett bombnedslag i alla rum. Massa disk, leksaker överallt, dammråttor som jagat oss och massa annat kraffs. Åker ju till stugan på söndag så det kan ju ser normalt ut när vi kommer hem. Annars har dagen mest flugit iväg. Har blivit lite bus med Jacob och det är så kul att se honom med bollar. Han blir så uppspelt :)

23 juli 2009

10 månader

Idag blir vår plutt 10 månader. Det firade vi med ett besök på bvc och nu har Jacob äntligen passerat 9 kg *ler* Han hade gått upp ca 300g och vuxit 3,5 cm senaste månaden. Så nu är han på gång igen... Den omtalade tillväxtpausen är förbi och nu väntas väl en del kläder att växas ur. Fast det gör inte så mycket för de är välanvända och nya finns i nästa byrålåda :)

Nu ska vi snart iväg till Karlsnäsgården för att vandra lite i skogen och gå en tipsrunda med familjen Ax och Östman. Hoppas regnet håller sig borta ett tag till för det ligger åska i luften.

22 juli 2009

Snart dags att krypa

Skam den som ger sig. Ser nästan ut som om Jacob tänker krypa i alla fall. Bättre sent än aldrig. Sista tiden har han börjat sätta sig upp i sängen, försöka ställa sig när han sitter bredvid oss på golvet och nu försöker han även krypa. Mycket som händer på en gång...



För övrigt började denna dag ganska bra, men tvärvände av någon anledning i eftermiddags. Jag vet inte vad som flög i vår son, men det måste varit ett litet monster. Han var jättetrött och skulle sova och då bröt helvetet loss... Han var så ledsen och han gallskrek som aldrig förr. Även om vi tog upp honom så var det inte bra. Han skrek så ögonen var helt röda, han andades ryckigt och ja...allt var upp och ner. Han somnade ett par timmar senare och sov en timme. Vaknade sedan med samma monster i sig. Olyckligt nog stod vi och höll på att göra veckans middagar till honom då och Tommy var på väg till match. Inte lätt att reda ut allt det på egen hand när han inte kunde vara själv och skrek hela tiden. *phu*
Nu sover han iaf...

21 juli 2009

Supergod middag

Två dagar i rad har Jacob satt sig upp själv i sängen. Han ser så stolt ut. Blir ju lite knepigare för honom att lära sig att sätta sig upp när han inte tycks vilja lära sig krypa. Han är så söt :)

Idag har jag haft det riktigt bra. Jag har fått lite tid för mig själv och dessutom blivit servad med supergod middag och kall päroncider. Jag måste ha den bästa sambon :)
Det bjöds på tagliatelle med fläskfilé och citron.

300 g tagliatelle
500 g fläskfilé
8-10 champinjoner
2 dl crème fraiche
1 liten kruka basilika
rivet skal av en citron
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
ev. mjölk

Något av det godaste jag ätit på länge! Receptet finns på Arla för de som vill testa...

20 juli 2009

Eget fotoalbum

Tänkte tipsa om att göra ett eget fotoalbum. Jag var inne och testade Fuji fotobok och blev inspirerad att skapa ett för när Jacob föddes. Det är häftigt när man kan glömma de gamla tråkiga fotoalbumen där man stoppar i en bild och har några rader vid sidan om att skriva på. Man framkallar ju nästan aldrig bilder längre och man är ännu sämre på att skriva till dem.

Fuji har två olika fotoböcker att välja mellan. Det som skiljer är främst format och papper. Du kan själv välja olika bakgrunder, mallar, ramar och annat kul. Du kan skriva text i snyggt typsnitt och infoga bilder direkt från din dator. Albumen blir snygga och personliga precis så som du vill ha dem.
Det finns både mjukt och hårt omslag till fotoböckerna och det går att infoga både text och bild på både fram- och baksida. Det kan se riktigt proffsigt ut. Det enda man behöver göra för att komma igång är att ladda ner ett program från Fuji Fotobok och sedan är det bara att tuta och köra. Det är enkelt och smidigt.

19 juli 2009

Full rulle

Klockan stod på 08:40 när Jacob vaknade idag. Jag trodde nästan klockan gick fel för han sover ju aldrig så länge. Fast å andra sidan har han sovt till 07:20 den senaste veckan och det brukar aldrig heller hända. Så vem vet, kanske kan få sovmorgon i morgon också :)

Idag har det varit full rulle hela dagen. Jag började på ett storstäd direkt efter frukosten. Det blev dammsugit, dammat, torkat golv och massa annat småpill. Sedan gick jag till Willys för att handla och körde igång med att baka tekakor. Medan de stod i ugnen började jag med middagen - marinerad kycklingfilé med ris och broccoli. Så för en gångs skull åt vi middag samtidigt som Jacob. Han åt själv och det blev ju mer eller mindre kladdigt som vanligt (!!) och en extra städomgång kring hand matplats var ett måste. Han verkar lite smått hysterisk ibland när han äter själv. Det rycker i armarna *ler* Det känns lite som om han är rädd att någon ska ta hans mat eller kanske mer att han inte ätit på en vecka *haha* Vårt lilla matmonster :)



Nu sitter jag för första gången idag och kan inte annat än längta efter soffan och en film efter Jacobs läggtid.
Apropå Jacob så undrar jag om han inte smygtränar på att krypa iaf. Det har länge känts som att han inte kommer krypa alls utan gå direkt, men idag gjorde han små försök att stå på alla fyra igen så ja, vem vet... Förr eller senare kanske han kryper iaf :)

18 juli 2009

Efter sol kommer regn...

Vi kom precis in om dörren, våta som hundar och med en övertrött son. Det svänger snabbt mellan härliga sommardagar och mörka höstdagar. Det som får en att fortfarande tro det är sommar är temperaturen, annars kunde man lätt tagt fel en dag som denna.

17 juli 2009

Kung på stranden



Vår lille prins var helt klart kung på stranden :)
Han spatserar över gräsmattan och sanden som om han ägde stranden, men när han når vattenkanten blir han en liten kyckling. Kallt! *Brr* Nä, där tvärvänder han och ser sig själv mer som en landkrabba än en fisk. För visst var det allt lite kallt i vattnet!? :P

16 juli 2009

Mammig

Jag fick för mig att jag anade små tendenser till mammighet hos Jacob för någon månad sedan, men ack så fel jag hade. NU vet jag hur det är när småbarn är mammiga. Han ordagrant sliter tag i skinnet på mig för att dra sig upp om jag inte lyfter upp honom. Och gud nåde om någon försöker ta honom. Inte ens pappa duger alltid. Visst är det lite mysigt ibland när han verkligen klamrar sig fast runt halsen på en eller sträcker sig efter en så armarna nästan blir några centimeter längre, men ibland finns det tillfälle då det är rätt skönt med hjälp eller någon timmes paus från att leka.

I morse drog jag nitlotten att behöva kliva ur sängen tidigt. När Tommy sov passade jag och Jacob på att röja lite på lekplatserna i stan och köpa nybakta frallor. 200 meter hemifrån fick han sedan för sig att somna i vagnen så det blev en halvtimmes extra promenad för mig i solskenet. Det har ju varit kanonbra väder idag. Just nu blåser det upp ordentligt, men så brukar det vara. Alltid något för att förstöra den fina sommardag det är och har varit.

I eftermiddags besökte vi Jacobs farmor och farfar. Det blev fika och lite bus (även om det var ganska svårt då lille mannen hade svårt att släppa mamma). Han passade på att gå på safari i trädgården och leta bär. Han hittade både smultron, hallon och vinbär med lite hjälp från farmor och farfar. Gott tyckte Jacob!

15 juli 2009

Trött och har ont

Idag har jag inte mycket att skriva mer än att jag är trött och har ont. I två dagar har jag nu haft en väldigt aktiv visdomstand som fått för sig att växa och vara på väg igenom tandköttet. Jag har ont i hela käken, det är svullet och gör ont när jag tuggar och när jag sväljer. Ja det känns nästan som om jag har en tennisboll där inne. Mindre kul och det har gått åt en och annan ipren i natt för att jag skulle kunna sova. Läste att man bara fick käka tre om dagen (!?) vilket känns snålt när de hjälper max fyra timmar. Så nu uthärdar jag och har fixat lite svalkande frukt :)
Blir nog en film till det och några timmar att tycka synd om mig själv innan sängen kallar.

14 juli 2009

Tillbaka i Blekinge

P7090135        OLYMPUS DIGITAL CAMERA         P7100156 P7110172 P7120197 P7120199 P7120204 P7120221 P7130275 P7142786        P7142794

Skickade upp lite bilder från veckan som gått. Som synes har vi hunnit med en del även om vi tagit det mest lugnt och haft det gott. Första bilden är i Åhus på vägen ner. Det blev lunch och en bensträckare där innan vi intog metropolen Skurup en timme senare. Jacob ville hälsa på morbror Johan så det hann vi med. Det blev röj bland skivorna och bus i lägenheten. En tripp till Ikea hann vi med på fredagen då det var kasst väder och väl hemma igen var det massa bus på schemat. Helgen var kanonfin så då hjälpte Jacob morfar att reparera trädgårdsmöblerna som någon tjockis suttit sönder *hahaha* ;)
Det blev mycket tid i trädgården med leksaker, fotbollar, såpbubblor, grillningar och godis. Morbror Johan som inte spelat fotboll på länge passade på att trampa på bollen och stuka foten. Illa illa…
För halva ligan bar det av till jobbet på måndag morgon medan vi som var lediga tog bilen till Ystad djurpark. Vi hälsade på både lemurer, zebror, antiloper, åsnor, apor, kameler, grisar mm. Så en och annan släkting fick vi sagt hej till under timmarna vi var där :)

I morse bar det sedan av norrut igen till somriga Karlskrona. Naturligtvis blev det ett stopp i Kristianstad när Tommy hörde att vi skulle luncha på vägen hem. Japp, Burger King är ju ett måste för Tommy om det passeras. Jacob fick även sina första riktiga skor. Det blev ett par svarta Nike från Team Sportia.
Väl hemma i lägenheten vältrade Jacob sig bland sina efterlängtade leksaker och sprang runt i gåstolen som om det var det bästa han visste. Nu sover han gott och har börjat återhämtningen från de 5 dagar vi spenderat i Skåneland.

Bilder från Ystad Djurpark

P7130232  P7130241  P7130250 P7130254P7130259P7130268P7130276   IMG_2779  P7130299

12 juli 2009

Ny karriär?

Det har varit en rolig söndag idag. Det har varit varmt och gott och vi har hunnit med två grillningar, en hos Johan och en hemma hos föräldrarna. Sedan har vi lirat lite kubb och spelat fotboll. Det måste vara säkert 10-12 år sen man stod och trixade (eller fipsade som ni konstiga blekingebor säger) med en boll. Jag blev smått förvånad över mitt bollsinne. Att det ens fanns kvar.. Ännu mer förvånad över Tommys bollsinne!! Mannen som faller ihop som ett korthus när han kommer fri mot målvakten visade helt andra takter idag. Dags att göra come back och satsa på ny karriär kanske? Nja tror inte det va. Insåg ganska snabbt att jag skulle dö på fläcken om jag spelade en match i min dagskondition. Flåsade som en flodhäst efter att ha jagat boll några minuter och mina ben ville bara vila sig och ramla ner i gräset. Har lite smått träningsvärk i höger underarm sedan vaxningen igår, i morgon blir det nog benen. Värsta hälsoresan det här :)

11 juli 2009

Johan Falk



Varma och nypoppade popcorn, en kall cola och Johan Falk - det är fina grejor efter ett antal slitsamma timmar med bilen. I med Karlskrona av någon underlig anledning valt att inte visa den här filmen på bio har vi varit och sett den i Ystad ikväll. Skåningarna vet ju vilka filmer man ska prioritera :)
Filmen var riktigt bra och helt klart värd att se om man är sugen på att gå på bio! Action från början till slut och sånt gillar jag.

Varje gång känner man "aldrig mer"

Nytvättad och vaxad. Måste vara något av det tråkigaste man kan göra. Tar så lång tid och oftast står man där själv och tänker på Karatekid och wax on wax off. Tur kvällen blir bättre...

10 juli 2009

Ikea tur- och retur

Med regn kommer roliga aktiviteter hehe. Jacobs morfar skulle aldrig åka till Ikea även om han blev betald, så därför passade vi på att ta mormor med oss nu när det ändå var ostabilt väder och nästan lite småkallt. Det blev lite nya kuddar till soffan, förvaring till Jacobs leksaker och klassiska värmeljus för vår del. Med andra ord en ganska billig tripp...

09 juli 2009

Skivsortering


Road trippen ner till Skåne gick bra idag. Jacob skötte sig och vi lunchade tillsammans i Åhus och sträckte alla stora och små ben.
Vi hälsade på morbror Johan tidigare ikväll och det var som julafton för Jacob. Det fanns många roliga saker att röra runt bland. Skivorna var en favorit. Han passade på att hjälpa Johan att sortera dem i bokstavsordning :P

08 juli 2009

Kort om Jacobs värld just nu

I morse vaknade jag av att det rörde sig i Jacobs säng. Han hade nog precis slagit upp ögonen. I det tysta hörde man sedan ett litet ensamt "mamma" och sedan stack det upp ett huvud ovanför spjälskyddet.. Blir man glad då eller blir man glad :D
Denna härliga lilla pojk har blivit lite utav en klätterapa. Han ska gärna upp till en men samtidigt ner lika snabbt igen.
Hans beteende har skiftat ganska mycket sista dagarna. För ett par dagar sedan gallskrek han varje gång han skulle äta. Han visade att han ville ha maten men när han fick in den i munnen försökte han åla sig ur stolen och skrek så det hördes i hela kvarteret. Vi fick stänga balkongdörren så folk inte trodde vi misshandlade honom. Efter två dagar var det förbi och nu är han glad när han äter igen. Misstänker skarp att han hade ont. Vet inte om jag vågar gissa på tänderna igen, men det är dit första tanken går.

Sedan har han börjat sova länge på förmiddagarna. Han snittar nog ca 1,5 timme just nu, men det är nog bara en tillfällighet. Det ändras snabbt :)



Utöver detta har han börjat sitta och leka själv väldigt långa stunder. Det är som att han glömmer bort att vi finns och då behöver han ju inte skrika på hjälp varannan sekund av bekvämlighet ;) Han har blivit väldigt duktig på att stoppa i och plocka ur saker. Han lägger gärna små leksaker i de stapelbara burkarna och skakar dem sedan tills bitarna trillar ur. Då stoppar han i en ny bit och gör samma sak igen. Japp, allt som låter är ju skoj så att skaka burkar med innehåll är ju kanonkul :)

I morgon bär det av till Skåne. Att åka bil tillhör ju inte favoritsysselsättningarna så vi får väl se hur det går...

05 juli 2009

Road trip till Kosta

Idag var det min tur att ta morgonpasset med Jacob. Naturligtvis var han uppe redan klockan sex. Då vet man ju normalt sett inte ens var man har rumpan någonstans. Vädret var inte lika kul i morse. Molnigt och svalare än de senaste dagarna. Det hade regnat in i vardagsrummet. Tur man inte hade trägolv hehe...
Vid nio i morse pratade jag med Jennie per telefon och vi beslutade oss för att ta bilen till Kosta Outlet. Utan barn for vi iväg och shoppade lite, åt gott och mobbade alla små anhängare till Alice Svensson (som var med i Idol) som uppträdde i gallerian. Hon sjöng några låtar och signerade sin skiva. Snittåldern var nog 12 år och 70% var flickor, resten var föräldrar och ointresserade barnvagnsbundna syskon :)

04 juli 2009

Ny dag på badet



Var bara tvungen att lägga upp den här bilden. Störtskön! Emma tycker han liknar en tandlös gammal gubbe :)

Tommy har gått på semester och nu har familjen några veckor tillsammans innan Tommy går på föräldraledighet och jag ska börja jobba *usch*
Det blir en tripp till Skåne nästa vecka och förhoppningsvis ett besök på Ystad djurpark.

Idag har vi haft ännu en dag med strålande sol och värme. Det blev en runda till Rödebybadet och det tyckte Jacob om. Vid fyratiden rullade vi hem och sedan svängde det från runt 26 grader och strålande sol till 18 grader, mörkt och åska. Det smååskar fortfarande (efter en timme) men det som var innan var åska av extrem kaliber. Shit vilka blixtar och vilka smällar. Nästan så ett känt Jönssonligancitat skulle passa :) Det var nog de värsta smällarna jag hört i mitt liv. Låg precis över oss och och det regnade så mycket att sikten försvann helt utanför fönsterna. Kan inte annat än tycka det är lite mysikgt när det åskar. Eller vad tycker du mamma :P *hehe*

01 juli 2009

Äntligen har fisken hamnat i vattnet

Igår kl. 21 ringde Emma och gav det briljanta förslaget att vi skulle åka till Rödeby utomhusbad idag. Vilket underbart förslag! Så idag har vi upplevt ny hetta, strålande sol, en liten miniregnskur mitt i det strålande solskenet, glass och inte minst så har Jacob fått bada. Han var lite skeptiskt till temperaturen i vattnet till en början, men det gick bra tillsist.
På plats sprang vi även på kompisarna Isac och Adéla som också var badsugna.