07 juni 2009

Helgens bravader

I lördags vaknade man 06:30 av en pigg Jacob som tyckte det var dags att leka. Dagen innan hade vi varit på bio och tagit en sväng till Nivå så det var ju inte så att man var utvilad när man slog upp ögonen. Det var i alla fall bara att masa sig ur sängen och verka lite pigg. Dagen bjöd sedan på mycket gult och blått. Det var både nationaldag och kval på tapeten. Det fanns en hel del ståhej på stan för både stora och små och som vanligt hittade man den manliga skaran på en uteservering med var sin kall öl.

Ingela och Jacob       Marcus och Tommy

Det blev sedan god middag med marinerad ytterfilé, potatisgratäng och ett gott rödvin. Jacob roade sig med mormor och morfar medan vi bullade upp inför fotbollen. Vi fick trevligt sällskap av Macke och Emma och vi såg alla fram emot tre fina poäng. Dessvärre blev det ju smått tvära kast i matchen som gjorde att besvikelsen låg på en ytterst hög nivå när domaren blåste av matchen. Detta var en lika stor besvikelse som de stora krigsfartygen som lagt till i hamnen och som alla med spänning ville kika på.

Idag fick jag sovmorgon. Underbart! Tackar Tommy för det och plus i kanten fick han även för de goda frallorna han ordnat till frukost. Efter matintaget tackade skåningarna för sig och checkade ut från Hotell Ax. Sen var det bara att hugga tag i dammsugaren och städa efter gästerna.
Det blev även lite middagar gjorde till lilleman. Man lagar ju inte så mycket som man skulle vilja. Man hinner helt enkelt inte. Det blir väl lättare efter han blivit 1 år och kan äta samma som oss.

DSC01491 DSC01492 DSC01493DSC01494

Det tillagades en kycklinggryta med potatis, paprika, svamp, krossade tomater och kyckling. Sedan blev det även en kycklingrätt med kyckling, potatis och broccoli. Eventuellt kanske det blir en gryta till med kyckling, ris, majs och tomat. Beror lite på om jag orkar och hinner ikväll. Japp, dagens tema var kyckling :)
Nu ska jag bara komma på vad vi själva ska äta idag…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar