24 mars 2009

Besök på dagis

I dag har vi haft äran att ha Tommy hemma större delen av dagen. Vi har gett oss in i dagisjungeln på allvar nu. Vi har varit på besök hos Kajutan och Blå Port i middags. Fick en ganska bra bild av båda ställena. På Blå Port hälsade vi på både på den vanliga avdelningen och på Ur & Skur. Verkade vara trevlig personal och massa kul för barnen.
I början på nästa vecka ska vi besöka Tant Grön sen blir det till att ställa honom i kö på onsdag.

Det cirkulerar en del tankar och frågor i huvudet, men vad är det egentligen man behöver tänka på och ta hänsyn i valet av dagis? Någon som vill bidra med några erfarenheter och/eller tankeställare!?

3 kommentarer:

  1. Var beredda på att man inte alltid får sitt förstaval direkt. Vi fick det inte men har det jättebra där vi är nu ändå. Personalen är naturligtvis viktig, att det inte är för stora grupper och att man är mycket ute även om det skulle regna. Har hört från så många att personalen inte går ut om det är kallt eller blött så kolla upp det. Vi tycker det är bra med integrerat dagis där stora och små får vara tillsammans. Tycker det är bra för både språkutvecklingen och annan utveckling. Annars får man väl gå på magkänslan:-)

    SvaraRadera
  2. Tack för alla tips!

    SvaraRadera
  3. Viktigt är närheten till där man bor. Kanske inte i detta läget men Jacob kommer att få en massa kompisar och då är det bättre med närhet. Jag är kanske inte direkt opartisk när jag säger att blå port är kanon, särskilt ur och skur. Dom är ute mycket sover ute året runt äter mat ute. Joel började sin dagis karriär på saltö där han var hemma och sjuk titt som tätt sen fick han plats på blåport och då var han inte sjuk lika mycket längre. Lycka till i valet.

    SvaraRadera