29 augusti 2009

Kalabalik på Ikea

Dagen började klockan 7 i morse. Konstigt nog kände jag mig aningen utvilad trots att jag inte borde vara det. Hmm kan ha berott på att vi skulle till Ikea idag :)
Vid 9 rullade bilen iväg och Jacob var supersnäll hela bilresan. Alltid skönt, men jag förstår honom att han inte alltid tycker det är roligt att vara fastspänd i en bil där det är begränsat med kul saker att göra.
På Ikea blev det en del inköp, men hyllan jag åkte till Ikea för fanns naturligtvis inte. Irriterande men vad ska man göra. Jacob fick leka av sig lite iaf.

DSC01714 DSC01715

Det blev en Ikealunch av lite annorlunda slag också. Innan vi hunnit fram till kassan hörde jag ett brak bakom ryggen. Då hade Jacob lyckats dra ned ena brickan med varm mat över sig. Han var täckt med sås och lingonsylt och runt sig hade han ett antal potatisar och köttbullar. Ingen vacker syn. Han gallskrek rakt ut och personalen kom springandes. Kalabalik kan man väl kalla det. Stackaren brände sig lite lätt och hade mat över alla kläder, innanför tröjan och bakom öronen. Medan Tommy tömde barnvagnen på mat försökte jag tvätta av Jacob och få på rena kläder. Inte helt lätt. Tack o lov att vi hade ombyte i skötväskan. Ja det var en story för sig, men vi överlevde och just nu sover lilleman och tyget till barnvagnen är i tvättmaskinen :)

DSC01716 DSC01720

Jacob tyckte det var kul att åka kundvagn och att springa runt i Media Markt. Det är ju det nya måstet när man ändå är på Ikea :)

Efter Ikea och Media Markt tog vi en sväng om Öland och kollade in lite affärer i Färjestaden och tog en fika. Så här skön stil har Jacob när han äter ute. Störtcool kille!

                  DSC01725

Dagen blev lång och det var dags att bege sig hemåt. Då träffade vi på en del konstiga bilister på vägen. Den som tog priset var mannen som körde med släp och pendlade mellan att köra normalt i rätt hastighet med att bromsa ganska kraftigt och köra i snigelfart. Ja sen missade han den där fina vita pilen på den blå runda skylten som säger “kör på höger sida”. Det var dags att lägga ny asfalt och det fanns ett antal röd/orangea skyltar som snirklade sig fram och det var ju bara att köra mellan dem. Finns ju till och med pilar på dessa att följa om det är problem. Nej killen i fråga körde vänster om alla dessa vägarbetsskyltar istället för höger och jag var ärligt talat riktigt nervös att han skulle köra mot trafiken. Men nej, han gjorde en egen väg mellan “konerna” och körde sedan in framför oss igen. Gubbajävel eller vad säger man *hahaha*

                 DSC01740

Hemma blev lilleman nöjd med alla inköp. Nya mattan i favoritfärgen blev kanon, lådorna till hyllan passade perfekt och speglarna att spana in sig själv i är ju alltid kul. Ja och sen lyckades vi även få en krokodil med oss hem. Jacobs nya husdjur…

1 kommentar:

  1. Oj vilken dag ni haft!
    Tur att det gick bra för Jacob i matkön.
    Nu har vi snart fått i ordning på Adélas rum och Isac har också fått lite nytt på sitt rum. Det är det lilla som gör det. Ni får komma ut och hälsa på en dag. Själva är vi också trötta om dagarna. Håller just nu på att fixa både inne och ute. Trädgården tar ju lite tid så här års men det är kul för barnen. Ha de gott! Kram.

    SvaraRadera