28 februari 2010

Funniest home videos - Vårt bidrag(klicka på filmen fast den inte syns!)

Vilken vårdag

Inte undra på att man få vårkänslor när solen tittar fram, termometern visar 6 plusgrader och asfalten börjar lysa igenom.
DSC02166 Det blev storstädning av lägenheten idag, putsade fönster, nyinköpta blommor, nya kuddar till soffan, tulpaner på bordet, vårkläder vid ytterdörren och tvättning av utemöblerna. Härligt!

I eftermiddags begav vi oss till Lyckeby för att fixa några ärenden och då passade vi på att besöka en rolig lekplats. Synd de inte engagerar sig lika mycket i spännande lekplatser för barnen i stan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter lekplatsen kom Jacobs farmor och farfar förbi och vi fikade på semlor :) Det blev även massa bus för vår tok. Han kom på något nytt idag och det var att man kan sätta sig på rumpan hela tiden. Han sätter sig ner genom ett litet “fritt fall”, skrattar, reser sig upp, stampar lite och sätter sig med ett duns. Upp igen och 2 sekunder därefter kommer ett nytt duns. Så har han hållt på hela dagen. Knasboll!

På upptäcktsfärd

Dagens söndagmorgon tillägnas duschen som undersöks i detalj.

27 februari 2010

Städglädje

Den här lille mannen städar som bara den. Han plockar undan leksaker och sopor utan att bli tillsagd, han tar dammsugaren ifrån oss när vi dammsuger och han tycker källsortering är toppen. På dagis säger de ofta att han är glad för att städa. Hur kommer det sig att vi fått ett städbarn? Han någon där uppe hört hur tråkigt vi själva tycker det är och skickat oss förstärkning ;)
För inte är han upplärd iaf. Gäller njuta så länge det varar för jag tror städglädjen försvinner med åren...tyvärr.

25 februari 2010

Dags för en tur till Ikea?

Hojta gärna till isf!! Hinner inte åka själv men hade gärna haft hjälp att köpa ett par saker.

24 februari 2010

Snön en ovän idag

Snön tycks inte vilja försvinna och nu börjar nog Jacob också tröttna. Härrom dagen råkade han ut för en olycka i rutschkanan där han skavde av skinnet bredvid ögat. Idag ramlade han i snön och mulade mer eller mindre sig själv. Tyvärr var det ett istäcke överst på snön så han piskade ansiktet rätt ordentligt och det gick hål på något ställe. Bara lite, men det sved nog. Plus att han såg ut som ett snömonster i ansiktet mot sin vilja :(
Men go och glad som han är så återhämtar han sig snabbt. Tror dock han längtar efter vår då snön verkar vilja honom illa.

DSC02138 DSC02139
Vi hade sällskap av Sara och Ebba i lekparken. Ebba som är född dagen före Jacob pratar som bara den. Riktigt häftigt att höra!

Efter massa bus och ståhej så var fingrar och tår stelfrusna. Fick bli en sväng på stan och då råååååkade jag ju bara hitta lite barnkläder. Ytterkläder i det här fallet. Everestkläder på Stadium som såldes ut. 249kr för jackan och 174 för termobrallorna. Tyckte det var rätt ok med tanke på att det skulle kostat 900 spänn annars. Så det blev ett vinterställ till nästa vinter.

                        DSC02146

23 februari 2010

Drömmen om hus

Drömmen om hus lever vidare. Hittade ett på hemnet igår. Ett ganska mysigt hus ute i Hässlegården. Brukar inte finnas mysiga hus där då alla hus byggs på varandra och utan tomt, men detta var kanon. Det var ett hus precis i min smak och jag blev så sugen på att flytta. Tyvärr var det några små minus så de var inte huset mitt i prick, men nästan.
Tommy är inte lika exhalterad över ett hus som jag så han ska väl mjukas upp lite först. Får se om vi kan boka ett möte med banken under våren så vi vet vårt utgångsläge.

21 februari 2010

Jacob kör bil och Tommy dömer fotboll på snö

Det svänger fram och tillbaka vad som står överst på favoritlistan, även kallad besatthetslistan :) Just nu är det stora fordon. Inte polisbilar och sånt utan större. Helst stora traktorer, lastbilar eller brandbilar. Han härmar och kör runt med sina miniatyrbilar här hemma och är lyckligare än den lycklgaste när han får se dem live!

Han testade på ännu ett tre timmars sovpass i helgen och även detta avrundades med vår väckning. Annars hade han säkert sovit runt haha.
Idag har Tommy gjort sin första domarinsats för säsongen. 6-7 minus, snö och lätt vind... Säkert jättemysigt när man står där en bit in i andra halvlek, halvt köldskadad och börjar tappa känseln pga att man måste ha dessa ultratunna och sexiga domarkläder haha (NOT!).
Hörde att det tydligen inte varit så kallt, men nja, jag föredrar en varm soffa framför tvn :)

18 februari 2010

Nu börjar det...

I morse när jag och Jacob klev innanför dörrarna på dagis så tittade det fram ett litet glatt ansikte. Framför oss gick ett äldre barn som skulle upp en trappa och en bit längre in stod en liten flicka och kämpade för att se förbi denna kille. Hon pekade bestämt på Jacob och sken upp som en sol. När vi kom in så släppte hon inte honom med blicken utan pekade igenkännande. Så gulligt tänkte jag. De känner igen varandra.

När jag hämtade honom på dagis i eftermiddag så berättade en i personalen att samma flicka pussat på honom hela dagen. Gulligt. Så ja, nu börjar det... Vissa säger att det ska börjas i tid, men jag är skeptisk :)


17 februari 2010

Sjusovare

Idag blev det en middagslur som varade till sena eftermiddagen. 3 timmar och 10 min sedan fick Tommy väcka honom. Trots det somnade han gott vid halv sju ikväll :)

15 februari 2010

Vår prins är guld värd

Att man älskar sitt barn är väl ganska naturligt, men det är sjukt vad snabbt den kärleken växer och hur starka band man får. Från att träffa en helt okänd liten krabat på BB till en liten person man skulle göra allt för.

I morse hade jag ett sånt udda men underbart ögonblick. Vi kom till dagis och prinsen var strålande glad. Han visade var han skulle lägga kläderna och gick sedan själv in till frukostbordet. Annars har han gärna velat bli buren dit. Nu spatserade han in där som en kung och klev upp i stolen och skulle ha frukost. Inte en blick åt mitt håll. Jag fick kalla på honom för att säga hejdå och då vinkade han glatt. Det är så underbart att se honom lycklig. Han trivs verkligen på dagis och han börjar hitta harmonin i livet igen efter ett par tuffa månader.

Går lös på snön

För Jacob blir snön bara roligare och roligare. Själv har man fått nog. De säger att det ska komma mer så det är väl lika bra att inte ha för höga förhoppningar om att den ska försvinna.

14 februari 2010

Sot och avspärrningar överallt

Efter att brandmännen jobbat hela natten är nu branden under kontroll. 4 brandbilar finns fortfarande kvar och hela gatan runt vårt hus är avspärrad. Det ligger svarta rester från branden på vår balkong, på fönsterbläcken, bakgården, taket, bilarna...ja överallt! Det luktar fortfarande illa. Stänger man sovrumsdörren och går in där efter ett tag så känner man att det fortfarande är röklukt i lägenheten.

13 februari 2010

BrandrökI eftermiddags när jag och Jacob gick in till stan så gick larmet på brandstationen när vi passerade där. Vi tänkte inte mer på det, men när vi gick hem två timmar senare och det lukta sjukt mycket rök och var helt dimmigt runt vår lägenhet så började man fundera lite. Ju närmre vi kom desto mer rök. Vi var inte så oroliga för lägenheten, mer för garaget och bilen. Det visade sig vara verkstaden mellan garaget och Willys som brann. Eller det vällde ut enormt mycket rök iaf.

Jag skulle iväg med bilen och gick in i garaget. När jag körde ut insåg jag att alla gator var avspärrade. 6 brandbilar, två ambulansder och minst en polisbuss var där. Jag såg ingen brand, men ingen rök utan eld säger man väl. Efter en tur till Lyckeby såg jag stora eldlågor uppe från avfarten. Brandmännen måste ha skjutit hål på gastuberna för nu slår lågorna runt hela byggnaden. Träningslokalerna i byggnaden bredvid är helt rökfyllda och eldan är nog inte långt därifrån. Det är ett under om det finns något kvar av den där byggnaden när de fått bukt på elden. Just nu har det brunnit i 4 timmar och ser ut som på bilden.

Mellan husen på vår gata ligger tjock svart rök och det luktar ända in i lägenheten. Det jobbiga är att man vänjer sig så man vet inte om det blir värre och man borde lämna för Jacobs skull. Värst måste det vara i huset bredvid verkstaden för den är täckt i rök. Tur man inte bor där!

11 februari 2010

Som natt och dag

I morse började dagen som den slutade igår, men direkt han kom till dagis slängde han sig i knät på favoritfröken och tyckte jag kunde gå. När vi hämtade sa dem att han hade varit pigg och glad hela dagen. Han hade ritat och lekt med lera. Börjar tro att han inte ville vara hemma igår utan var skitsur för att han inte fick gå till dagis :)
Efter Tommy hämtat honom ikväll var han go att ha med att göra här hemma och det tog max 52 sekunder innan han somnade i sin säng. Jag var helt chockad. Trodde han kuckilurade lite, men nej, han sov. Såååå skönt att lägga honom när han somnar utan någon längre process.

10 februari 2010

10 min som förstörde hela dagen

Idag var det min lediga dag med Jacob. Jag såg fram emot en mysig dag med mycket bus. SÅ BLEV DET INTE!!
Det började redan på morgonen. Han vaknade på helt fel sida! Han var gnällig och vägrade äta frukost i sin stol. Inget var bra och han skulle bäras hela tiden. Vi gick ut vid 9 för att träffa en kompis till Jacob. Lekparken gick bra även om han inte var riktigt så livlig som han brukade vara. Vi tog en sväng på stan och gick sedan hemåt för att äta och sova. Naturligtvis vände vädret från lugnt och skönt till värsta snöstormen. Jag hade behövt skidglasögon för att kunna titta fram. Jacob tyckte också snön var för mycket så jag fick dra vagnen efter mig hela vägen hem. Inte det lättaste på de här välplogade trottoarerna...not!
Då hände det som inte fick hända. Han somnade i vagnen! Neeej!Han hann sova i 10 min innan vi kom hem. Jag anade redan här att dagen inte skulle gå som planerat. Och mycket riktigt, DET SKET SIG TOTALT!
Efter lunchen ville han inte sova. I 1,5 timme försökte jag få honom att somna i sin säng, i mitt knä, i min säng, i hans vagn, men nej.. Ingen sömn.
Efter mycket skrik, gnäll och protester var vi tvugna att bege oss ut i snön för att ta oss till BVC. Hemma igen blev det mat och ett nytt sömnförsök. Men nej, det strejkades. Nu slog övertröttheten in och min lediga dag förvandlades till helvetet. Jag har inte varit så mentalt slut sedan han var mycket liten. Stora krokodiltårar, skrik, våldsamma armrörelser, gnäll, envishet...Ja allt! 16.47 somnar han sittandes i mitt knä. En timme innan han ska äta kvällsmat och göra sig redo för sängen. Vad gör man? Låter honom sova och riskerar en lång process när han ska nattas eller väcker honom och får stå ut med vilden skälv en timme till?
Det tog "bara" 30 min att lägga honom så jag antar att jag gjorde rätt val. Nu säger jag bara Phu!

07 februari 2010

Så nära men ändå så långt bort

Jacob har trånat länge efter dessa handtag som alltid är placerade alldeles för högt upp. När han nådde lysknappen och kunde släcka lamporna var lyckan total, men nu står han inte för ny utmaning som tar all uppmärksamhet.
För några veckor sedan nådde han inte handtaget alls. Nu når han upp, men inte tillräckligt för att trycka ner det. Det syns inte på bilden, men det är nära. Jag förstår inte hur mycket han måste ha vuxit de sista två månaderna. Han har blivit så lång och alla kläder blir plötsligt väldigt små. På onsdag ska jag försöka ta mig till bvc. Ska bli kul att mäta! Var 4,5 månad sedan sist.

60års kalas

Igår klädde grabbarna sig fint för att åka ut till skogarna och fira Jacobs farfar som fyllde många många år :) Efter massa god mat och dricka kan man inte annat än säga att man är lite småtrött idag.
Jacob var på strålande humör och somnade snabbt i sin resesäng då vi sov över.
Efter en lördagkväll med mycket bus och stohej så sover han nu gott i sin egna säng. 1 tim och 40 min så här långt. Första gången i år som han sover länge. Tog hårt att träffa släkten *ler*

05 februari 2010

Underbara fredag

Säga vad man vill, men när man går hem från jobbet en fredag så känns det härligt :)
I morse när jag lämnade Jacob på dagis så sträckte han sig efter Hanna som jobbar där och vinkade på mig. Inget skrik! Det får man kalla framsteg. Bara tredje fulla dagen han är där sedan inskolningen. Dessutom hade han somnat själv på madrassen efter lunch och sovit 1 timme och 15 minuter. Andra barn hade vaknat och gått ut från rummet men Jacob sov vidare. Skönt!

Det är alltid en glad prins vi hämtar, men oftast trött och hungrig. Så hemma blir det middag och
sedan bus tills sängen kallar.
Här bygger han med klossar och är riktigt fokuserad. Han börjar bli riktigt duktig på att bygga torn. Efter bus med lilleman bjöd jag Tommy på middag. Enkel fredagsmat men mycket gott. Tagliatelle toppad med en god kyckling och chilliröra. Mycket gott!

Nu väntar film under ett varmt täcke i soffan!

04 februari 2010

Strålande humör

Idag möttes vi av en superglad pojke på dagis. Han var så uppdragen när vi kom hem. Nästan som om han berättade allt som hänt. Han var glad, busade och levde loppan. Ingen trötthet, bara glädje. Underbart!

Vad gör man inte för sin son...


Jacob har varit förkyld och snuvig ett tag nu, och den "snorsugen" som vi har här hemma lämnar mycket att önska. En liten plastgrej som man trycker på så att det blir ett vakum, där man sen släpper på den så ska allt sugas ut från näsan.
Inga problem att använda, förutom för Jacob då som inte är vidare förtjust men det kan man ju förstå.
Idag körde jag ut till Babyproffsen efter jobbet och köpte en ny variant, som endel påstår ska vara mycket bättre. Det negativa med den är att man själv SUGER ut allt från näsan.

Hur frächt och trevligt låter det?
Ingela vägrar göra det, så det blir ju mannen i huset som får ta den nitlotten. Jag vet, det är ingen risk att man får det i munnen osv, men bara tanken på vad man gör och ljudet som uppstår är inte trevligt kan jag meddela.
Resultatet blev väl bättre än förra modellen, så nu hoppas jag bara att förkylningen går över väldigt snart kan jag meddela.

02 februari 2010

Första gången

Idag var första gången jag och Tommy var på jobbet samtidigt sedan Jacob föddes. Kändes lite underligt faktiskt :)
Jacob fick sin första långa dag på dagis, men det hade gått bra och de säger att han gör framsteg hela tiden. När han började kunde han ju inte med att de andra barnen kom för nära eller tog på honom. Han viftade argt med sina armar och yttrade bestämda ljud. Idag hade han sittit med andra barn i soffan och läst bok och de upplever (som de sa) ingen arg Jacob längre :)


I eftermiddags hade de ritat och lekt med lera. Han hade varit superglad över denna lera som han klämde på och delade i småbitar. Härligt!När vi kom till dagis var det bara vår älskling kvar. Det bästa hade de sparat till sist. Vi fick höra att han hade haft lite problem med magen och att han bajsat 4 gånger!! Inte konstigt med tanke på att det knappt komit något på en hel vecka. Som ni kanske känner till äter vår pojk för glatta livet och älskar mat. Så vi har fått säga till att de inte få ge honom fri tillgång till mat utan måste begränsa honom. Det är för hans eget bästa. Efter några dagar med ont i magen och kramper så har det nu släppt och dagis är med på nya noter. Mindre mat och mindre mjölk så får vi se om det blir någon skillnad. Saknar man mättnadskänsla får det bli så. 3 portioner mat varje gång man äter är inte bra för en sådan liten söt mage.

01 februari 2010

Nu börjar det..

Vi har klarat oss ifrån allt klättrande ganska länge. Troligtvis för att det inte finns så mycket att klättra på i lägenheten. Nu är den tiden förbi och stolarna åker ut. Dags att vara lite mer observant.

Det har varit en lite underlig dag det här. Han sov hela natten fram till sju - det var ett tag sedan nu. Han brukar äta all sin mat med stor glädje - idag petades det mest och köttbitarna letades fram. Han har aldrig varit speciellt intresserad av tvn - idag satt han klistrad i soffan när vi bläddrade förbi barnkanalen och han fick syn på byggare Bob för första gången. Ja detta är bara några av dagen lite ovanliga händelser.

I morgon blir det dagis igen. Han är väl så frisk det går att bli just nu. Lite efterslängar kvar, men hostan kommer nog hålla i ett tag. Han är pigg och busig iaf. Han står gärna bakom gardinerna och gömmer sig :)