31 januari 2010

Zumba

Någon som testat träningspasset zumba eller afropowerdance? Det verkar himla kul så funderar så att testa. Någon som kan berätta hur det är och om det är kul?

30 januari 2010

Dags för bio

Termometern visar -12 grader och jag ska snart ta på mig alla kläder jag hittar för att bege mig in till stan. Jag och Charlotte ska gå på bio och se Snabba Cash. Det var såååå länge sedan jag var på bio och fick komma ut själv. Det ska bli superkul. Hoppas bara jag kan hålla mig vaken. Jag har tagit hand om Jacob tre nätter i rad och har haft begränsat med sömn. Tommy har gjort sina försök, men då Jacob är inne i en extrem mamma-period sedan dagis så är det bara jag som passar. Så Tommy sover på soffan (för att få sova alls) och jag och plutten ligger i dubbelsängen :)

28 januari 2010

Som om det inte räckte..

Det har varit en tuff start på nya året för vår lille prins. Allt händer på samma gång. Idag var första dagen jag skulle jobba och Jacob vara full dag på dagis. Dessvärre blev han sjuk i natt och vaknade med 39 graders feber. Min elaka förkylning har hoppat över till grabbarna och Jacob har det jobbigt. Svårt att andas, snorig plus att magen bråkar. Tänk om de små kunde snyta sig...

Igår blev det en vaken natt för oss alla och jag och Tommy visste knappt hur vi skulle överleva morgonen. I natt finns risken till en repris dessvärre, men vi får se..

27 januari 2010

Tommys stand in



Tur man har Jacob annars hade man fått tvätta själv ;)

Ledsen och övergiven

Idag var första gången jag tyckte det var jobbigt att lämna på dagis. Det går ganska bra annars för jag vet att han är glad igen efter max en minut och att han har det bra där han är.
Men för varje dag som gått har det blivit värre och hans separationsångest är nu på max. Han släpper inte min sida när vi är hemma och är konstant orolig att jag ska lämna honom. Han har svårt att somna och sover väldigt ytligt.
I morse när jag lämnade honom var han i upplösningstillstånd. Hans blick bönade och bad att jag skulle ta tillbaka honom så han fick följa med hem igen. Hans kroppspråk sa "lämna mig inte, snälla ta mig, låt mig få följa med hem igen, krama mig mamma, älskar du inte mig längre". Även om jag vet att han repar sig och att det är bra personal som tar hand om honom, så vet jag att han har det tufft just nu och då är det väldigt hjärtskärande att se honom så ledsen, förtvivlad och övergiven.

26 januari 2010

Manlig förkylning

Jag har bara en sak att skriva idag. Jag har drabbats av en sådär riktigt svår manlig förkylning där man har nära-döden-upplevelser. Så nu vet jag hur det känns ;)

25 januari 2010

Rea är bra

Jag har precis varit inne och lunchat på stan med Tommy. Jag hade bara ett litet ärende in på Hemtex och vips så var där stora skyltar med halva reapriset. Helt sjukt. Påslakanset från 75-124kr. Ordinariepris runt 500 spänn. Snacka om att de blåser folk alla de andra dagarna på året när det betalas fullt pris.
Så det blev köpt två påslakanset till oss, ett till Jacob och två extra örngott (för det enorma priset av 9:50kr/st). Bra affär. Totalt 367kr. Ordinarie pris skulle varit 1075kr.

24 januari 2010

Äntligen bröt den igenom!

Ja tand nummer 4... Den har orsakat mycket gnäll och frustration. En och annan finger har gått åt och alla leksaker har passerat munnen både hemma och på dagis. Äntligen är den framme och det tackar vi för :)

Min underbara älskling!



I måndags bestämde jag mig för att göra ett tappert försök att bryta mitt enorma sockersug och godisberoende. Till min hjälp har jag haft en underbar älskling som fixat lite annat gott när det varit jobbigt.

Jag har sagt till honom att steg ett är att bryta beroendet genom att hitta annat nyttigare att äta när sockerklockan ringer. Steg två blir att äta mer regelbundet och bättre och undvika den där klockan :) Idag blir det mycket mackor och annat snabbt som går att fixa och det är just detta som framkallar mitt sockerberoende.

Ikväll överraskade Tommy med världens godaste frukttallrik. Så underbart gott och så gulligt! Tack!! *puss*

23 januari 2010

Tidig morgon och många minus

I morse hade Tommy äran att få sovmorgon och naturligtvis var Jacob vaken extra tidigt. Vid 6-tiden tyckte han att det var dags att vakna. Troligtvis för att blöjan läckt, men ändå... *Gah* Såå jobbigt att få upp ögonen då!
I mörker försöker man få av byxor och blöja för att i blindo få på en ny och bädda ner honom mellan oss i sängen och hoppas på tur att vi alla kan somna om...



Vid 9 tog vi på oss kläderna och gick ut i den bitande kylan. Åter 9 minus! Jag som trodde snö och kyla var på väg bort (och var glad för detta) läste i tidningen att kylan skulle komma tillbaka och massor av snö skulle segla ner i veckan... *suck* Ja det är jättekul för alla barn, men själv tycker jag det kan vara bra nu. Jag fick min snö till jul och jag är nöjd med det. Nu vill jag har vår :D

Dagen har mest bestått av vanliga bestyr, men vi har även hunnit med påhälsningar ute Björkeryd och pizza bak efter Jacobs bedtime. Nu är jag tröttare än den tröttaste och ser fram emot morgondagens sovmorgon!!

21 januari 2010

Mammamys

Det har smygit på sig lite feber efter vaccineringen i tisdags och då får man alltid mycket mammamys :) Underbart! Pussar och kramar i massor och mycket mys i soffan.

Dagis rullar på. Idag har jag bara varit där en halvtimme, sedan har han varit där själv 4,5 timme och både lekt, ätit och sovit. Sovpasset gick bra även om han inte ville ligga på golvet. Ren ovana antar jag... Han somnade i knät hos en av de som jobbar där och sov sedan vidare i 45 min. Det är ungefär den tid han sover hemma så det var kanon. Resten kommer nog av sig själv så småningom. I mogon ska jag lämna direkt vi kommer dit vid 8:30 och hämta efter sovpasset vid 13:30.

Eftersom det blivit väldigt lite bilder på sistone så kommer här en extra snuffisbild.

20 januari 2010

A-barn

Haha jag säger som Alex Schulman; "vi har ett riktigt A-barn" :) 2,5 timme själv på dagis gick kanon. Han hade gnällt en minut eller två efter jag gick, men sedan var det bra igen. Han hade lekt och åkt pulka när de var ute. Maten var det inga problem med och det gick förvånandsvärt bra. Så i morgon ska jag bara vara där en halvtimme innan jag går och sedan är tanken att han ska testa att sova där efter lunchen. En ny utmaning som jag hoppas går lika bra.

Det finns en 2 månader äldre kille på dagis som också skolas in. Hans pappa tyckte att det kunde vara gjort på 3 timmar och pushade personalen att han inte behövdes. De har gjort allt för att bromsa honom och få honom att förstå att hans tid på dagis gör att hans son förknippar det med något roligt och bra. Plus att han behöver tid att anpassa sig. Pappan har stressat igenom allt och säger hela tiden till sin son att "gå o lek med fröken" "visa fröken" "gå och bygg med fröken". Stackaren får inte bestämma något själv för att pappan tror det påskyndar inskolningen om han frigör sig.
I fredags gav personalen efter för hans påtryckningar och lät honom prova att lämna någon timme. Det slutade i katastrof! Igår var det nytt försök trots personalens rekommendation att skynda långsamt och ta en sak i taget. Åter katastrof och lillkillen skrek i förtvivlan och vägrade äta. Han var helt förstörd. Nu måste pappan vara där hela tiden för att börja om och sonen lämnar inte hans sida en sekund och är orolig hela tiden. Så fort pappan reser sig blir han ledsen och skriker pappa. Stackare! Snacka om att inte vara lyhörd mot personal och vilja sitt barns bästa. Han har bara pratat sitt jobb hela tiden och ansett att han skulle vara på jobbet redan första dagen. Schysst! Miss i planeringen kanske man ska säga. Tycker synd om lillkillen, men hoppas pappan tar sitt förnuft tillfånga och skyndar långsamt. Annars kommer detta aldrig gå...

Själv hemma

Det var länge sedan man upplevde absolut tysthet och minutrar utan ansvar och måsten. Nu sitter jag här framför datorn och betalar räkningar och pillar med andra små måstegrejor. Det är tyst i lägenheten och jag är ledig. Helt ledig! Inget jobb, inget barn. Jacob är på dagis helt själv. Jag ska hämta honom om två timmar om allt går bra. Mobilen ligger bredvid mig nedsläckt. Lyser den upp har det nog gått mindre bra på dagis, men förblir den nedsläckt har första passet fungerat bra. Vi hoppas på det! I så fall kanske jag får någon timmes ledigt i morgon också :) Men framför allt så börjar Jacob anpassa sig och är förhoppningsvis en glad liten pojk. Det är det viktigaste!

19 januari 2010

En bra dag!

Idag var första dagen som Jacob var kvar och åt på dagis. Han var helt klart den som hade bäst aptit och som åt med lycka i ögonen. Härligt!
På förmiddagen var han ute själv med dagisfröknarna och barnen. Det var första försöket att lämna honom själv en stund. Det hade gått bra och det känns skönt. Det är långt kvar, men de har en bra plan för inskolningen där de ger de nya barnen tid och skyndar långsamt.

Efter dagis var det dags för vaccinering. Andra dosen mot svinis är nu avklarad. Jag trodde det skulle vara många barn där, men nope... 3 st. Det var allt. Kan det vara så att många tycker faran är över och struntar i att ge sina barn dos 2? Känns inte dos 1 förgäves då? Jaja, deras val...

Hur som helt har det varit en bra dag idag och jag och Jacob har busat och skrattat hela eftermiddagen.

18 januari 2010

Vinkar på pappa när han kommer hem från jobbet

Den här lille mannen skulle kunna tillbringa timmar i fönstret varje dag.

Snölek på dagis

Ny vita flingor seglade ner från himmlen idag och Jacob fick vara ute på dagis. Nu i början har han mest varit inne för att få chansen att bekanta sig med stället under lugnare former och för att personalen ska få lite mer tid att se vem han är.

Här åker han pulka och är glad. Kanske inte syns, men han tyckte det var kul. Han kunde till och med få för sig att dela pulka med en dagiskompis. Det är stort vill jag lova! Här delas inget och han ska ha allt :)

Att köra med bilar är alltid kul, men inte trodde jag att han skulle ligga på alla fyra och köra i snön. Så road har han inte varit av att ligga i snö tidigare iaf. Eller så gick det bra nu när det bara var ett par centimeter.

Det fanns många roliga saker att göra på deras utegård så jag antar att han tyckte det var helt okej att leka där även om mamma körde andra barn i pulkorna. Det är ju lite känsligt det där just nu. Min mamma!
När vi är inne är det många barn som kommer till mig för att leka, läsa, mysa eller vad som. 3 meter bort står en och storskriker då. Ingen får röra hans mamma *ler* Här delas som sagt inget!

Här gungas det för fullt. Ja åtminstone i en minut innan han ska göra något annat. I morgon ska han äta med dagisbarnen för första gången. Det går säkert kanon. Han är ju ett matvrak. Jobbigare blir det nog att vänta på sin tur och att se andra få mat först.

17 januari 2010

Kan du motivera mig?

Jag befinner mig i det stadiet då jag slutat väga mig för vågen visar aldrig det jag vill ändå, konditionen är så nära obefintlig som den kan komma och kroppsformerna börjar suddas ut. Jag lever nog ett ganska osunt liv och är fullt medveten om det. Det går nog inte en dag då jag inte önskar att jag gjorde något åt det. Men ack så svårt..
Tyvärr är jag sockerberoende, har för lite tid för seriös och bättre matlagning och är omotiverad till träning. Eller egentligen vill jag träna och må bättre, men det är ju det där med att få ändan ur vagnen *suck*
Kan du motivera mig? Vill du hänga med på någon kul träning? Jag är öppen för förslag, men behöver någon som pushar på när uppförsbacken är för brant. Typ det som händer varje gång man tänkt träna.

Målet är att en vacker dag se ut och väga så som jag gjorde efter att Jacob föddes. Tyvärr är det ingen garanti att se ut så om man skaffar en till ;)

16 januari 2010

Ny vagnen hemkommen

Idag har vi införskaffat nya vagnen :) Den är kanonfin och härlig att köra. Jacob tyckte det var kul att provåka så vi körde ett litet race här i lägenheten.

Annars har dagen rullat på. Jacob är fortfarande inte som han brukar. Igår åkte han vagn i två timmar och idag i säkert en timme utan ett pip. Normalt går det kanske 10 min innan han anser att han ska gå själv. För övrigt verkar han trött och slö, men det är kanske inte så konstigt. Han hinner aldrig återhhämta sig. Nya tanden har fortfarande inte brytit igenom, dagis är intensivt och i början på veckan väntar troligtvis sista omgången vaccination mot svininfluensan. Men men, vi får väl hoppas på det bästa. Han somnar snabbt om dagarna iaf, men än så är han ganska störd om nätterna och sover för lite på dagarna.

Leksaksaffärer är roliga

Lika bra att ligga på golvet så man ser ordentligt och kan känna och klämma utan att missa något.

14 januari 2010

Mycket att lära



Jag vet inte vem som är mest slut efter dagens 2,5 timmar på dagis. Jacob sover gott och jag hade gärna velat göra detsamma. Det är väldigt intensivt på dagis med många barn och mycket tjoande. Jacob är inte van vid att ta hänsyn och dela med sig och det märks...precis som hans humör då han tydligt visar när någon kommer för nära eller försöker ta hans grejor. Sen att han tar alla andras det tycker han är ok. Finns ett och annat att lära med andra ord.

Det finns många olika saker att klättra upp på eller klättra i. Detta brukar gå ganska bra, däremot blir det värre när han ska ner... Idag passade han troligtvis på att gå ner från en soffa ståendes och framlänges. Gick mindre bra!
Det som gör mig mest nervös är rutschkanan... 4-5 trappsteg upp och sen iväg. Mmm..går ju ganska bra. Upp kommer han, men när han tänker ta två trappsteg åt gången eller stanna och resa sig upp utan att hålla i så blir man lite nervös. Han har ju inga trappor att träna i hemma så han har ju inte alltid full koll. Sedan är han inte helt med på att man måste sitta ner när man åker heller. Plus att det finns snälla själar som kan bidra med en knuff där bak när du tar för lång tid. Men men, han lär sig...

Inga problem med kläderna när vi skulle hem idag :)

13 januari 2010

Inskolning på dagis

Första dagen på dagis idag och det gick kanonbra. Blev positivt överraskad av deras lokaler och allt kul det fanns att hitta på. Personalen verkade trevlig och barnen lika så. Nu fanns det iofs bara 8 barn där idag så vet ju inte hur alla är. 17 barn totalt, varav 4 flickor och 13 pojkar!!! Antar att personalen har lite att göra med så många grabbar :)

Det är tre barn som börjar sin inskolning denna vecka så Jacob får några kompisar som också är nya.
Ett av barnen som var där idag ville upp till mig direkt jag kom, sen gav han mig alla bilar och djur han kunde hitta. Han berättade allt han visste (även om jag inte förstod ett dugg haha) och han skulle läsa bok. Han var nog en sådan som skulle följa med vilken främling som helst. Tur de har en policy på dagis som säger att de inte lämnar ut barnet vid hämtning till annan person än den som brukar hämta. Iaf inte om man inte informerat om annat i förhand.

Vi var bara där en timme idag. Det var mest information, rundvisning och lite social tid där Jacob fick bekanta sig med barnen och alla leksaker. När vi skulle hem tyckte han att det var för tidigt. Han ville vara kvar längre. Så overallen fick åka på mot hans vilja och skriket ekade mellan väggarna. Antar att det är positivt även om det inte är kul med total strejk när ytterkläder ska på.

Svårt att förstå att vår lille plutt börjar bli stor. Tommy har varit hemma 5,5 månad nu och var tillbaka på jobbet på allvar idag. Själv har jag hunnit jobba lika länge. Tiden går så snabbt...

11 januari 2010

Elaka tänder

Bristen på bloggbilder och blogginlägg beror på elaka tänder. En har kommit fram, men den andra bråkar dagligen.
Det är mycket gnälligt och sömnproblemen dagtid lever kvar. Det gnagas på fingrarna och tidvis är hela handen i munnen. De första två tänderna kom ganska smärtfritt. Inga större problem. Men nu!!! Wow, känns som ett enda stort missnöje blandat med tålamodstest för föräldrarna. So far so good, men det gäller att inte ha en dålig dag för då är man körd.

En favorit

Låg och bläddrade igenom lite bilder på mobilen nu innan jag skulle sova och fick syn på min absoluta favoritbild från Jacobs första tid i livet. Så underbar - så älskad!

08 januari 2010

"Ont om värme är det gott om"

Det har väl egentligen aldrig varit speciellt varmt i den här lägenheten vintertid. Termometern visar 10 minus ute och 20 plus inne just nu. Dessa 20 upplevs som 15 när man sitter på 4e våningen med drag från fönsterna (det går inte att jämföras med 20 grader i ett vanligt hus). Ska kanske tilläggas att termometern som visar 20 grader står direkt ovanför ett element så det är risk för svalare klimat inne i rummet :)
I köket framför balkongdörren mätte Tommy 15 grader grader idag. Man kan inte stå på golvet framför dörren utan att få istappar mellan tårna. Sunt eller inte, tja... Raggsockar o långfillingar säger jag bara.

Jag har aldrig varit med om att elementen varit så varma som de är i år. De brukar bara vara fisljumna, men nu jobbar de åtminstone. Antar att Karlskronahem bjudit på någon extra grad. Fast vad hjälper det när man har dubbla byxor, dubbla tröjor och täcke när man ligger i soffan om kvällarna.

Det känns nästan mer normalt att känna denna lilla frossa när man cyklar till jobbet i snö o 13 minus om morgnarna, men nej... Soffan är jobbigare.
Mössa i sängen i natt kanske...hahaha...nej så illa är det inte!

07 januari 2010

Jippie!

Sådan lycka kan man känna när man av en slump fick syn på en ny tand som Jacob fått. Som vi längtat! 15 månader och två tänder räcker inte långt *haha*
Inga problem med få tänder - då sparar man ju dem och har inte så många att borsta :) Tänderna här hemma har varit efterlängtade för att jag tror det är det som kommer att trigga igång tuggandet. Jacob tycker det är väldigt bekvämt att bara stoppa in mat och svälja orört. Tack och lov har han börjat plocka ut för stora bitar sista tiden och han använder de två tänder han har tilt att bita av kex och liknande.

Vår lille pojk mår bättre idag. Inget oönskat från magen och mer energi. Klarar han morgondagen också så får man väl anse att han är frisk igen. Till hans stora glädje blir det fulla portioner mat och vanlig middag i morgon om allt går vägen. Efter 4 dagar med begränsad välling så längtar han efter mat. Han blir så lycklig när man köpt hem frukt eller nåt annat gott som vi vet att magen klarar av.

06 januari 2010

Sanering och extraknäck i tvättstugan

Ja då har man äntligen fått storstädat. Alla julsaker ut, gardiner ner och granen i småbitar. När dammsugning, dammning och allt det där var klart så tyckte Jacob det var läge att spy ner Tommy, soffan, mattan och sig själv. Tur vi bokat extra tid i tvättstugan för det går kläder på löpande band.
Efter att ha börjat med tvätten och middagen så kom ett nytt anfall från andra hållet och vi fick bära stackaren till duschen då det mer eller mindre rann längs benen. Han var mindre nöjd över detta. Mer kläder att tvätta...
Så ja... Den här dagen har handlat om sanering och tvättning. Nu sover lilleman och vår middag kanske snart är klar ;) Har vi tur får vi sova hela natten sen, men jag har svårt att tro det.

400kr i en hög

Nu är julen slut, iaf hemma hos oss.
Jag har i alla år varit väldigt anti gran. Tycker det känns fel, onödigt och sådant. Men i år fick jag ju som bekant ge mig, har man barn ska man ha gran fick jag höra. Så vi köpte gran för 400, och krims krams för en slant till.
Nu en månad senare klipper vi ner den i påsar och slänger den. Är detta verkligen ett sunt beteende undrar jag?
Hur många andra "prydnadssaker" köper man för flera hundra kronor för att sen ta sönder och slänga ut? Inte troligt att man går till Gallerix och köper en tavla som man gör sig av med direkt. :-)
Men visst, vi kommer köpa gran nu i framtiden och jag kommer varje år undra varför. Jag får väl helt enkelt inse att jag inte förstår allt. En sak vet jag iaf, vi har skyddat lägenheten mot onda väsen i en månad nu, för det var väl så allt började en gång för länge sen, och det kan det kanske vara värt. :)

05 januari 2010

Pluttis är sjuk

Nu var det Jacobs tur att bli sjuk :( Om det är influensa eller vinterkräksjuka har jag ingen aning om. Vet inte hur man ser skillnad på det. Samma skit i min värld *usch*
Igår eftermiddag började det och han har inte fått behålla någon mat alls förrän ikväll. Han har bara fått lite åt gången o det verkar ha funkat. Vi får se om han gör en repris på i natt då det blev både pyjamasbyte och renbäddat mitt i natten eller om han ska klara sig.

02 januari 2010

Nyfriserad

Bättre sent än aldrig, men nu är Jacob nyklippt....av mig :) Tanken var att vi skulle gå till frisören den här gången eftersom jag klippt stackaren med en kontorssax tidigare *mooohahaha* Det har gått hur bra som helst, men nu när han har mer hår och det börjar bli tjockare så ansåg jag att det var bättre att beställa tid.
Men som vanligt rinner tiden iväg och ingenting händer. Funderade skarp på en trimmer och skickade Tommy till Coop på nyårsdagen (enda öppna affären). Tyvärr hade de inga, men Tommy köpte en ordentlig sax och en kam. Hemma satt jag o väntade på trimmern, men istället fick jag en utmaning att klippa själv. Avgör själva hur ni tyckte det gick:

Före, Under och Efter

Själv tycker jag det blev bättre än förväntat :) Imponerade? Haha. Har lånat en trimmer idag så alla småskavanker som dyker upp kan finjusteras.

I samma veva som "klipprycket" kom fick jag även ett ryck om ny vagn. Vi har pratat en del om att skaffa en sulky då nuvarande barnvagn är ganska stor o klumpig. Jacob vill ju gärna gå och har inte behov av en stor vagn längre. Dessutom fyller den bilen maximalt och de gånger vi ska ner till Skåne blir det lite bök. En mindre vagn medför mindre problem!



Den här vagnen var riktigt skön att köra. Liten, lätt och smidig. Kortfattat: Brio Spin.

Från det ena till det andra. Idag var tanken att vi skulle ta en liten sväng på stan och fika med Jennie. Det blev ett lite hopp från fika till pizza och kall coca cola hemma hos henne istället. Jacob tyckte det var en toppenidé då det fanns MASSA leksaker där. Isac var hos Peter så han ansåg att det var fritt fram att ta för sig av var enda liten leksak han kunde hitta. Han var så glad och lycklig denna lille pajas.
Dessutom bjöd Jennie på en massa bus och det tackar han ju inte nej till :)

Klockan drog iväg och det var dags att gå hem för att få busen i säng. Problemet var bara att vädret hade förändrats en del. Från behagligt väder på 2 minus gick det till svinkallt och 9 minus. Det blåste lite grand och det kändes som 20 minus efter 150 meter. Jacob skrek i vagnen, mössorna låg hemma (dock inte Jacobs), öronen höll på att trilla av, kindena var illröda och det började sticka i låren. Som tur var överlevde vi med lättare köldskador*phu* Nu är prinsen däckad och hans små röda ögon är stängda för natten.

01 januari 2010

1 januari 2010

Ja där försvann 2009 i en rasande fart...
Nytt år - nya utmaningar. Det jag hoppas på detta år är ett hus, men det återstår att se...